Oda (28) får over en halv million kroner til å spre idretten sin

Flere får sjansen: Verdenstopp Oda Johanne Stokstad Brødholt har fått over en halv million kroner til å hjelpe flere til å kunne satse seriøst på brettseiling. ARKIVFOTO

Flere får sjansen: Verdenstopp Oda Johanne Stokstad Brødholt har fått over en halv million kroner til å hjelpe flere til å kunne satse seriøst på brettseiling. ARKIVFOTO

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Oda Johanne Stokstad Brødholt er i verdenstoppen i brettseiling. Nå har hun fått en over halv million kroner for å bidra til at flere kan satse på idretten.

DEL

HOBØL: 28-åringen fra Tomter elsker idretten sin, har mange pallplasseringer i World Cup og klarer som eneste norske å leve av det. Hun ønsker at flere skal få sjansen til å satse seriøst på brettseiling, og nå har hun fått muligheten til å dele gleden med flere – takket være en sjekk på over 560.000 kroner fra Gjensidigestiftelsen.

LES OGSÅ: Oda arrangerer egen windsurfer-festival

Bedre utstyr

– Det er mange som har opplevd gleden og mestringsfølelsen med brettseiling. Det gir en indre motivasjon for å komme ut i naturen og drive fysisk aktivitet. Det er egen fri vilje som er drivkraften. Jeg kaller det «Frisport». Det er ikke alltid det er vind, og derfor er det bra å kombinere med sykling på stier. Men det fleste driver kun på nybegynnerstadiet, poengterer Stokstad Brødholt, som har fått tildelt pengene til en Frisportforening hun og kjæresten Håkon Skorge har stiftet.

Hun er krystallklar på hva som må til for at flere skal kunne satse mer:

– Mange brettseilerforeninger tilbyr utlån av nybegynnerutstyr. Vi ønsker å være en forening for alle i alle aldre som vil ta steget opp fra nybegynnerstadiet til et nivå der aktiviteten gjennomføres regelmessig. Da trengs også proft utstyr. Dette utstyret er ikke dyrere, men gir en helt annen og mye bedre opplevelse enn nybegynnerutstyr. Alle har ikke råd til dette selv, sier Tomter-kvinnen til Seilmagasinet.

Med pengene hun nå har mottatt satser hun på å kjøpe inn utstyr som er tilpasset et litt høyere nivå, som slalåm, fristyle og bølgeseiling.

LES OGSÅ: Oda reiste seg fra voldsom krasj – ble nummer seks i verdenscupen

I SPISSEN: Oda Johanne Stokstad Brødholt har fått 560.000 kroner fra Gjensidigestiftelsens Chris Bjelke for at flere skal få mulighet til å satse på brettseiling. FOTO: SEILMAGASINET

I SPISSEN: Oda Johanne Stokstad Brødholt har fått 560.000 kroner fra Gjensidigestiftelsens Chris Bjelke for at flere skal få mulighet til å satse på brettseiling. FOTO: SEILMAGASINET

Et skritt videre

– Målgruppen jeg satser på er brettseilere som har seilt litt, og ønsker å avansere. Midlene fra Gjensidigestiftelsen gjør det mulig å komme i gang alt til sommeren, sier 28-åringen. Sammen med Håkon Skorge satser Oda på at det nye utstyret skal stå på en henger og kunne flyttes rundt i Oslofjord-området der vindforholdene til enhver tid er best.

Selv satser den tidligere topphåndballspilleren med utdanning fra Idrettshøyskolen mer enn noensinne på brettseiling og har nettopp avsluttet et ti ukers treningsopphold i Brasil med verdensener Sarah Offring fra Aruba.

– I tillegg til å være harde konkurrenter er vi også gode venninner og deler alle erfaringer, avslutter Oda Johanne Stokstad Brødholt, som gleder seg både til egne konkurranser i 2018 og til at flere skal kunne komme seg et skritt videre i satsingen på brettseiling.

LES OGSÅ: Mestret ekstreme vindforhold – kom på pallen i verdenscupen

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags