Treneren kaller Christian (20) en maskin – nå er han skadefri og klar til kamp

SPILLEKLAR: Christian Jørgensen Ruud er mot alle odds spilleklar til helgens to kamper.

SPILLEKLAR: Christian Jørgensen Ruud er mot alle odds spilleklar til helgens to kamper. Foto:

Både Askim-treneren og Christian Jørgensen Ruud selv fryktet langt skadeavbrekk. Nå er 20-åringen overraskende nok spilleklar til helgens to viktige eliteseriekamper i volleyball.

DEL

ASKIM: Christian Jørgensen Ruud har slitt med en betennelse på baksiden av det ene kneet. Smertene har vært såpass store at han ikke har kunnet trene eller spille kamper for Askims elitelag i volleyball. Forrige helg fulgte han dermed kameratene fra sidelinjen og fikk se at laget gikk på et 0-3-tap for regjerende norgesmester. Både ledelsen og 20-åringen selv var redd at skaden ville sette ham ut av spill i flere uker. Men nå er han likevel klar til helgens to særdeles viktige kamper, hjemme mot Tromsø lørdag og borte mot Stod søndag.

LES OGSÅ: Askim tapte - treneren skylder på dommerne

– Christian er viktig for oss

– Det har nok vært en overbelastning. Nå har kneet fått hvile og jeg har tatt betennelsesdempende tabletter. Nå kjenner jeg ikke smerter lenger. Jeg vet jo ikke hvordan det blir å spille igjen, men jeg har troen på at det kommer til å gå bra, sier Christian Jørgensen Ruud.

Det er nyheter Askim-trener Tor Barna liker. For den 192 centimeter høye midtspilleren er en av de mest toneangivende på dette nyopprykkede eliteserielaget.

– Christian er en maskin. Han er vel den «tyngste» angrepsspilleren vi har. Han er en som kan avgjøre baller til vår fordel. Med Christian tilbake får vi også flere spillere å ta av og kan lettere gjøre grep underveis. Til helgen har vi nå ni spillere tilgjengelig, sier Tor Barna.

To viktige kamper

Helgens to kamper blir da også svært viktige for Askim sin del. Det er to lag de gule og svarte skal ha mulighet til å ta poeng fra. Askim ligger på sjetteplass med sju poeng og har Stod med tre poeng og ToppVolley Norge med to poeng bak seg på tabellen.

– Denne helgen står mye på spill for oss. Kommer vi opp i ni poeng, så tror jeg vi har sikret plassen og går til sluttspillet. Tromsø spilte vi jevnt med borte, men tapte 3–1. Stod slo vi 3–1 hjemme. Spesielt Stod-kampen blir viktig. Vi får håpe vi får med oss en god porsjon selvtillit fra kampen Tromsø inn til kampen mot Stod. Vi skal i hvert fall gi alt, påpeker Tor Barna.

Askim skal altså spille kamp i Askimhallen lørdag, for så å spille bortekamp mot Stod i Steinkjer søndag. Ikke noen ideell helg for å prestere.

– Guttene rekker å komme seg en snarvisitt hjemom etter kampen lørdag, før turen går til Steinkjer. De får en natt på hotell der og får tid nok til å slappe av søndag. Så det tror jeg skal gå bra, mener treneren.

Begge helgenes kamper kan sees direkte på Smaalenene.no. Askim-Tromsø går lørdag klokka 14.00, mens Stod-Askim går klokka 16.00 søndag.

    Send inn tekst og bilder «

    Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

    Artikkeltags