Fornøyd med voksenopplæringen – spesielt én lærer framheves

Maria Hjelleseth (31) og Helan Hassan (26) har blitt gode venner mens de har kommet seg gjennom ett år med videregående opplæring for voksne.

Maria Hjelleseth (31) og Helan Hassan (26) har blitt gode venner mens de har kommet seg gjennom ett år med videregående opplæring for voksne. Foto:

Maria Hjelleset (31) og Helan Hassan (26) vil skryte av behandlingen de har fått på voksenopplæring i Mysen, og særlig av én bestemt lærer.

DEL

For snart ett år siden begynte Maria og Helan på voksenopplæring i Mysen, hvor de skulle fullføre videregående. Begge to hadde forventninger om at det kom til å bli tungt, og Maria trodde kanskje ikke hun kom til å klare å fullføre.

– Jeg hadde en forventning om å klare én dag. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle sitte her og ha kun én uke igjen før alt var fullført, sier hun. Nå har de én uke igjen før de har avlagt alle eksamener.

De to venninnene kjente ikke hverandre før de begynte på skolen, men har blitt godt kjent underveis.

– Jeg har fått en venn for livet, sier Helan, og fortsetter:

– Jeg flyttet til Askim for ett år siden, og Maria har gitt meg muligheten til å få et sosialt nettverk her.

Fornøyd med lærerne

Både Helan og Maria tror ikke de hadde klart å komme gjennom året uten hverandre å støtte seg på. De vil også skryte av lærerne, som de mener har gjort sitt beste for å motivere dem.

– Vi vil særlig skryte av norsklæreren vår, Ruth Thorvaldsen, sier Maria. De to venninnene roser henne i kor.

– Hun har en helt egen måte å se mennesker på. Hun er engasjert, og om hun ser at du har en dårlig dag så får du en klem. Hun er veldig flink til å få deg til å føle at dette kommer til å gå bra, og at det ikke er noe å være redd for, sier de.

Og den støtten har de trengt, for selv om det har vært mange fine uker, har det også vært noen hvor de har måttet ta dag for dag. Noen ganger også time for time.

Nå vil de to oppfordre andre til å tørre å melde seg på voksenopplæringen. I klassen deres er et bredt spekter av grunner til at folk må fullføre videregående som voksen.

– Det er mulig å gjennomføre. De som kommer neste år kan klare å gjennomføre dette på tross av tidligere omstendigheter, mener de. Dét vil venninnene være et eksempel på.

– Jeg spratt ikke akkurat opp av sengen den første uka, men man må tilpasse seg, og lære seg nye måter å tenke på, sier Helan.

Artikkeltags