VM-opplegget for Jøndal og co.: Testmaraton, tomme tribuner og nabo med pyramider

Kairo, Egypt  20210112. 
Marriott Mena House er hotellet der håndballgutta skal bo under håndball-VM 2021 i Egypt.
Foto: Marriott Mena House / NTB

Kairo, Egypt 20210112. Marriott Mena House er hotellet der håndballgutta skal bo under håndball-VM 2021 i Egypt. Foto: Marriott Mena House / NTB Foto:

Av

Magnus Jøndal og de norske håndballgutta ble koronatestet tre ganger i løpet av bare åtte-ni timer på vei til Egypt-VM. I Egypt venter en tilværelse i luksusboble.

DEL

Norge-troppen, med Tomter-mannen Magnus Jøndal, benyttet et charterfly sammen med delegasjonene fra Sverige og Danmark tirsdag.

Alle involverte måtte avgi en negativ hurtigtest før de fikk gå om bord i København der det var to seter på hver reisende i flyet. En ny slik runde – kanskje mens laget sitter i flyet på flyplassen i Kairo – venter ved ankomst Egypt.

Neste ut er en såkalt PCR-test etter innsjekk på hotellet. Hele troppen isoleres så på rommene og avventer analyseresultatene før de slippes løs.

Hyppig

– Vi er testet fire ganger under oppholdet vårt i Flensburg, og alle har gitt negativt resultat, sa Norges landslagslege Thomas Torgalsen til NTB søndag.

(Saken fortsetter under bildet)

Oslo 20201028. 
Ny teststasjon har åpnet på St Hanshaugen, i Armauer Hansens gate i Oslo. Sykepleier Kjellaug Marie Grine illustrerer hvordan man tar en Covid-19 test. (Koronatest, korona test, prøve, Corona, korona, koronasmitte.)
Foto: Jil Yngland / NTB

Oslo 20201028. Ny teststasjon har åpnet på St Hanshaugen, i Armauer Hansens gate i Oslo. Sykepleier Kjellaug Marie Grine illustrerer hvordan man tar en Covid-19 test. (Koronatest, korona test, prøve, Corona, korona, koronasmitte.) Foto: Jil Yngland / NTB Foto:

I Egypt blir det liv i en VM-boble kanskje i snaut tre uker, og den er av den luksuriøse sorten. Norge og flere andre tropper blir sjekket inn på Marriot Mena House-hotellet i utkanten av Kairo. Det er en 5-stjernersvariant med 18 hulls golfbane, kamelridning, flere bassenger og alt man kan ønske seg som gjest.

500 meter unna, godt synlig fra utebordene på hotellet, ligger de verdenskjente Giza-pyramidene, fra 1979 på Unescos verdensarvliste.

– Det er alltid bra å bo godt, men vi er jo ikke i VM på grunn av det, sa Sander Sagosen til NTB om hotellet.

(Saken fortsetter under bildet)

Kairo, Egypt  20210112. 
Marriott Mena House er hotellet der håndballgutta skal bo under håndball-VM 2021 i Egypt.
Foto: Marriott Mena House / NTB

Kairo, Egypt 20210112. Marriott Mena House er hotellet der håndballgutta skal bo under håndball-VM 2021 i Egypt. Foto: Marriott Mena House / NTB Foto:

Guttas base, som det er arrangøren som fullt og helt har bestemt, ligger helt i motsatt ende av skalaen sammenlignet med det håndballjentene fikk tildelt av EHF under EM i desember.

Tomt

Søndag valgte Det internasjonale håndballforbundet (IHF) å lytte til protestene fra spillerne og droppe tilskuere på kampene.

Det er meldt 28 varmegrader i Kairo tirsdag og 24 dagen etter. Det er temperaturer som anses som gunstige med tanke på begrenset spredning av viruset.

(Saken fortsetter under bildet)

STRENGT REGIMEN: Magnus Jøndal fra Tomter og resten av de norske spillerne må leve under et strengt regime under VM i Egypt.

STRENGT REGIMEN: Magnus Jøndal fra Tomter og resten av de norske spillerne må leve under et strengt regime under VM i Egypt. Foto:

Det er lagt opp til et meget strengt smittevernregime under VM. Blant annet skal alle VM-hotellrom desinfiseres hver dag. Det blir koronatest minimum hver 48. time, hyppig nedvasking av treningshaller og strikt oppfølging rundt sosial distansering og bruk av munnbind.

Brudd på reglene kan i ytterste konsekvens, bety at laget kastes ut av VM.

Norge VM-åpner mot Frankrike torsdag før kamper mot USA og Østerrike. De tre beste fra puljen er klar for hovedrunden.

VM-finalen spilles 31. januar. Norge har sølv fra de to siste verdensmesterskapene.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken