Han er leder i Statens Vegvesens museumsforening gamle Ørje vegstasjon og hadde hovedansvaret for den tradisjonsrike Ørje-dagen på den nå fredede vegstasjonen rett sør for Ørje sentrum lørdag, der opp i mot 100 stykker møtte. De aller fleste som kom var veteraner som på ett eller annet vis hadde hatt tilknytning til den daværende vegstasjonen, som åpnet i 1947.

(Saken fortsetter under bildet)

Nær 70 år gammel

Det kanskje mest spesielle som ble vist fram på det fredede området lørdag var en asfaltlegger fra 1953.

– Den kostet den gang nærmere 60.000 kroner, som var et enormt beløp den gang. Fortsatt er den fullt brukbar, selv om den selvfølgelig har gått ut på dato. I tillegg stiller vi ut knottbil, veteranbuss og annet materiell man trengte på en vegstasjon for 50-60-70 år siden, forteller sekretær Gunnar Andersen i museumsforeningen.

– Vi var heldige med været og skulle derfor ønsket at flere hadde kommet. Men dem som kom virket i hvert fall å kose seg her med det brede programmet vi byr på, legger leder Kjenner til.

(Saken fortsetter under bildet)

Gratis mat

Folk satt ved de utplasserte benkene og koste seg med mye prat og mimring sammen.

(Saken fortsetter under bildet)

– Det er helt naturlig for oss å ta en tur hit på denne dagen. De fleste av oss hadde aktiv og mangeårig tilknytning til den daværende vegstasjonen, forteller kvartetten Inger Johanne og Jan Erik Lundem, samt Anna og Hans Gjærsøe.

Sistnevnte legger til:

– Jeg jobber her i en årrekke. Det var en fin arbeidsplass.

Svært populært var - naturlig nok - bevertningen.

De frammøtte fikk gratis pølser og lompe, vafler og kaffe.

Det sørget kvintetten Edith Eliassen, Sissel Hammersborg, Harriet Back, Anbjørg Holøs Haugen og Kari Fjeld for. De stekte vafler "til den store gullmedaljen" for

– Det er hyggelig å holde på med dette sammen og glede folk med litt fristelser i det fine, om enn litt utrygge, sommerværet, understreker Edith Eliassen.

Torader-underholdning

På programmet på Ørje-dagen sto blant annet en større opptreden av Svingen torader, som leverte mange eldre og tradisjonsrike sanger til de frammøtte. I tillegg ble mye av det gamle utstyret presentert for de besøkende.

(Saken fortsetter under bildet)

– Stas å spille her på Ørje-dagen, påpekte representanter for toraderne.

Gamøe Ørje vegstasjon er en av landets beste bevarte vegstasjoner og framstår i stor grad som den var ved åpningen i 1947 - dog er verkstedet fra 1958. Her er det en garasje, en kontorbrakke og flere maskiner - sistnevnte er altså fullt brukandes den dag i dag.