Annonsørinnhold fra

Hva er dette?

 
 

Skiptvet-paret fikk oppfylt kjøkkendrømmen

Louise fra Skiptvet hadde en drøm om et klassisk hvitt kjøkken der hun hadde god benkeplass, en grue og sofa ved kjøkkenbordet. Endelig gikk drømmen i oppfyllelse, og vi fikk lov å være med på prosessen.

Annonsørinnhold fra

Underveis: Det tar ikke spesielt lang tid å sette sammen det nye kjøkkenet, og mye blir gjort de første dagene. Erik Biltvedt og Staale Pettersen er på plass og inspiserer, mens håndverkerne jobber på.

– Jeg elsker å lage mat, så jeg tilbringer mye tid her på kjøkkenet. Og nå er det så deilig å endelig ha fått drømmekjøkkenet mitt, sier Louise Amsell Lunde tilfreds mens hun lar hånden stryke over benkeplaten. 

Den er laget på mål fra Askim Stenindustri AS og er i svart blankpolert stein med litt glimmer i. 

Hun og mannen Espen Lunde har åpnet dørene og latt oss få være med på prosessen med å sette opp sitt nye kjøkken. 

Rev kjøkkenet to uker for tidlig

Det var Kjøkken Huset som fikk oppdraget sammen med Askim & Mysen Rør. Alt skulle gjøres på nytt, for det gamle, brune og slitte kjøkkenet i Konvallveien skulle helt bort.

Vi tok en tur innom i midten av september, den første dagen da håndverkerne var på plass for å sette opp det nye kjøkkenet. Det gamle hadde familien revet selv.

– Vi var litt ivrige etter å komme igang, og vi visste ikke hvor lang tid det ville ta å rive det gamle kjøkkenet vårt. Så vi rev kjøkkenet for to uker siden, det var jo gjort på to dager! Det ble litt lengre tid enn planlagt med provisorisk kjøkken på stuebordet, ler de to.

Se FØR-bildene av kjøkkenet til Louise og Espen her:

FØR: Kjøkkenet til Louise og Espen var utdatert, med brune fronter og en sliten hvit benkeplate. Det innbød nok ikke til de største kjøkkenkunstene.

FØR: Dette bildet er tatt fra døren til vaskerommet. Slik kjøkkenet var bygd opp måtte man gå rundt kjøkkenbordet for å komme til vaskerommet. Det var ikke spesielt god flyt i innredningen.

FØR: Flisene og benkeplaten var nok moderne en gang i tiden, men ikke nå lenger. Louise har lenge drømt om et helt nytt, klassisk kjøkken med lekker benkeplate av svart stein.

RIVING: Man vet aldri helt hva som skjuler seg bak gammel panel - i dette tilfellet en rutete tapet i ekte bonde-stil.

RIVING: De to ble ivrige med rivingen, og levde med et totalt revet kjøkken i to uker før håndverkerne skulle sette igang.

KLART: Her er alt klart for bygging av det nye drømmekjøkkenet.

KLART: Nå kan håndverkerne bare komme.

PROVISORISK KJØKKEN: Mens arbeidene på kjøkkenet foregår, har familien satt opp et provisorisk kjøkken på spisebordet i stua.

ETTER-bildene ser du lenger ned i artikkelen.

Prosjektleder fra Kjøkken Huset, Erik Biltvedt, og prosjektleder fra Askim & Mysen Rør, Staale Pettersen, er på plass for å følge med.

– Askim & Mysen Rør har snekker, elektriker, rørlegger og flislegger, mens Kjøkken Huset står for kjøkkenleveranse og montering av kjøkkenet, forklarer de to.

– Det som er fint for kunden er at vi samarbeider og at man bare trenger å forholde seg til to firmaer - ikke en hel haug som det fort kan bli. Når man pusser opp et kjøkken trenger man mange ulike type håndverkere, legger Erik til.

Mens vi har stått med ryggen til i to minutter, har mye skjedd. De erfarne håndverkerne Torgeir Grøtvedt og Patrick Unnerud Jensen har gjort dette før.  

– Oi, nå er jo håndtakene på plass! Dette går så fort, det er utrolig moro å se, utbryter Louise. 

Prosessen har vært helt smertefri, helt fra vi tok den første telefonen

Espen Lunde, kjøkkenkunde
Flunkende nytt: Med et kliss nytt kjøkken med nye hvitevarer fra Miele, kan det være litt å lære seg. – Kanskje blir det moro å tømme oppvaskmaskinen nå, spøker Espen.

Ny romfølelse

Vi besøker paret igjen, noen uker senere. Nå er kjøkkenet ferdig.

Det gamle kjøkkenet hadde skap og benkeplater på den ene siden av rommet og i hjørnet mot døråpningen til stua. På den andre langsiden var det kun et kjøkkenbord med fire stoler.

Det nye kjøkkenet gir hele rommet en ny flyt. Det er nå kjøkkenbenker på begge de lange veggene, mens kroken inn mot stua er viet til kjøkkenbord med en sofa langs veggen og to stoler. Plassen er utnyttet enda bedre, og innbyr nå til steking og brasing.

– Jeg elsker det. Det var viktig for meg å ha en sofa, og en grue. Jeg liker tradisjonell og klassisk stil, sier Louise.

Se videoen av det ferdige kjøkkenet her:

– Helt rått

Mannen hennes nikker ved siden av. Han er oppriktig imponert over både effektiviteten underveis, kommunikasjonen med Kjøkken Huset og Askim & Mysen Rør, og ikke minst sluttresultatet.

Fornøyde: Staale og Erik (nr 3 og 4 fra venstre) var på plass for å offisielt overrekke det nye kjøkkenet til Skiptvedt-paret.

– Det har vært helt rått, egentlig. Prosessen har vært helt smertefri, helt fra vi tok den første telefonen, erklærer han.

Han er selv ikke noen mesterkokk, og innrømmer at det fort blir grandiosa om han er ansvarlig for middagen. Louise har stjerner i øynene, og Espen er tydelig fornøyd med husets nye rom.

– Det er viktig å ha et kjøkken det er lett å jobbe på. På samme måte som man trenger godt verktøy som håndverker. Jeg er veldig glad for at Louise nå har fått drømmekjøkkenet sitt, og jeg synes det har blitt skikkelig, skikkelig fint, smiler han.

Se ETTER-bildene av kjøkkenet til Louise og Espen her:

Artikkelen fortsetter under bilder og faktaboks.

ETTER: Det nye kjøkkenet i Skiptvedt er en fryd for øyet.

ETTER: Rommet har fått mye bedre flyt med kjøkkeninnredning på begge sider.

ETTER: Det gjør seg godt med integrerte hvitevarer fra Miele.

ETTER: Vasken var under vinduet før også, og er en av de få tingene som har beholdt sin opprinnelige plass.

ETTER: Det var viktig for Louise å ha en grue, som understreker den tradisjonelle stilen. Søylene er spesialtilpasset slik at hun fremdeles har god benkeplass rundt koketoppen.

ETTER: Benkeplaten er produsert av Askim Steinindustri. Det var viktig for familien med et norskprodusert kjøkken, og et pluss med lokale elementer.

ETTER: Det klødde i fingrene til Louise underveis for å komme igang med innredningen på kjøkkenet. Nå er alt endelig helt klart.

Om oss

Kjøkkenet i Konvallveien er av typen Huseby Signatur, modell Timian. Arbeidet ble gjort av Kjøkken Huset AS og Askim & Mysen Rør AS. EL-Geniet AS utførte det elektriske arbeidet. 

Prosjektleder fra Kjøkken Huset var Erik Biltvedt.

Prosjektleder fra Askim & Mysen Rør AS var Staale Pettersen.

Er du interessert i nytt kjøkken? Klikk her!

Endelig ferdig

Det gamle kjøkkenet til Louise og Espen var over 30 år gammelt, og definitivt modent for utskiftning. I flere år hadde Louise drømt om et hvitt og klassisk kjøkken, og endelig har hun fått det.

– Vi diskuterte det lenge, og fant ut at vi skulle legge penger i et kvalitetskjøkken som vi virkelig ønsket oss. Når vi først skulle gjøre denne investeringen ville vi ikke inngå kompromisser, vi ville ha drømmekjøkkenet, smiler Louise. 

Nå er kjøkkenet endelig ferdig. Det er kun smil og lovord som kommer fra Louise og Espen. De hadde faktisk kjøpt blomster til Erik og Staale som takk for vel gjennomført prosjekt, og selvfølgelig vanket det kaker og sjampanjebrus i høye glass. 

– Det første jeg laget her på kjøkkenet var smørstekte kantareller. Fremover gleder jeg meg til å lage god mat til familien min her, sier hun fornøyd.

Del artikkelen på Facebook