Annonsørinnhold fra Indre Østfold Høyre

Hva er dette?

Olav Breivik vil bli ordfører: Jeg elsker Indre Østfold

Om han blir valgt vil han fjerne eiendomsskatten for bedrifter, få ned sykefraværet og jobbe for å lage flere arbeidsplasser.

Annonsørinnhold fra Indre Østfold Høyre

– Her har jeg vokst opp, smiler Olav Breivik (67) mens han viser oss rundt på gårdstunet i Hobøl.

På gården er det flere bygg. I hovedhuset bor Olav selv, mens hans mor og hans yngste sønn bor i de to andre boligene på tomta. I låven leies det ut lokaler til flere forlag, så den er fylt med litteratur.

Vi blir med inn i stua. Det tradisjonelle rommet er fylt med eldre møbler, et stort piano og store vinduer ut mot hagen. Fra kjøkkenet hører vi små mjau fra kattungene som kaller på kattemor. Et trekkspill står i hjørnet.

– Spiller du?

– Ja, jeg gjør det, ler han beskjedent.

Se også videoen i toppen av saken!

Skulle egentlig ikke stille til valg

Frem til nå har han vært mest kjent som Hobøl-ordfører og vellykket forretningsmann. I år stiller Olav til valg som Indre Østfold Høyres ordførerkandidat.

Spennende: Olav Breivik gleder seg veldig til kommunevalget, og håper at mange vil stemme på han og Indre Østfold Høyre. 

– Jeg har alltid vært samfunnsengasjert. Helt siden jeg var fire år. Bestefaren min var ordfører, så temaer om politikk og samfunnet forøvrig har alltid vært samtaleemne rundt matbordet. Første gang jeg var i politikken selv var som fjortenåring, forteller han.

Den gangen var han med på landsmøte for Senterungdommmen. Senere byttet han parti til Høyre, fordi innovasjon og fremtidsutvikling var hans hjertesaker.

Det var ingen selvfølge at 67-åringen fra Hobøl skulle stille som ordførerkandidat i Indre Østfold Høyre.

– Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å stille, jeg tenkte at nå skulle yngre krefter få slippe til. Men jeg lot meg overtale til å stille likevel, og nå er jeg veldig gira. Dette er en kommune som har et så stort potensiale og sammenslåingen gjør oss enda rikere på muligheter. Jeg elsker Indre Østfold og har veldig lyst til å være med på utviklingen videre. Dette skal være en kommune som er god å vokse opp i – og å bli gammel i, smiler han.

Se også videoen i toppen av saken!

– Vi må få ned sykefraværet

– Hva er de viktigste sakene for deg som ordfører i Indre Østfold? 

– Det hele handler om å drive en kommune profesjonelt. Den største arbeidsgiveren i kommunen er ofte kommunen selv. De som sier at kommunen ikke er en bedrift mister også fokus på at man skal drive godt. En kommune som driftes godt vil også få ned korttids-sykefraværet, forklarer han engasjert og fortsetter:

– Om vi får ned sykefraværet vil det spares mye penger som kan brukes på skole, eldre, og å betale ned gjeld.

Vant til store strukturer: Olav Breivik lar seg ikke skremme av å skulle gå fra å være ordfører i Hobøl til å være ordfører for hele Indre Østfold. – Jeg er vant til å jobbe med store strukturer, sier han.

– Hobøl er nest minst av de fem kommunene som nå slås sammen. Hva tror du blir den største utfordringen for deg med å drive en så stor kommune?

– Jeg er vant til å jobbe med store strukturer, sier han. Først og fremst må vi heie på dem som skaper arbeidsplasser, det er det viktigste for både folks trivsel og kommunens mulighet til å levere gode tjenester. Kommunen er til for innbyggerne sine, ikke omvendt, fortsetter Breivik.

Slik svarer han på kritikken: – Vi må heie på dem som skaper arbeidsplasser

– Flere kritiserer deg for å ha for mange verv og oppgaver ved siden av politikken. Hva svarer du kritikerne?

– Jeg har fortsatt styreverv, men jeg har også redusert en god del, nikker han.

– Men jeg synes det er rart at fokuset ligger der, for jeg mener at kompetansen næringslivet sitter med er viktig også i politikken. Folk som skaper ting, skaper arbeidsplasser og konkurrerer med internasjonale selskaper - de må man heie på. Vi har noen utfordringer her fremover. I dag pendler det over 22.000 mennesker hver eneste dag ut av Østfold for å jobbe, 7.000 fra Indre Østfold. Det er jo helt vanvittig! Det skulle vært investert mye mer i disse områdene for å skape arbeidsplasser.

-For meg er det viktig å bruke min erfaring og kompetanse fremover til det beste for hele Indre Østfold, avslutter han ivrig etter en slurk av kaffekoppen.

Vil fjerne eiendomsskatten

 Olav er opptatt av å skape arbeidsplasser i Indre Østfold, og mener at vi må heie på dem som våger å skape noe nytt.

– Helt konkret, hvordan har du tenkt til å skape arbeidsplasser i Indre Østfold?

Heier: Olav er opptatt av å skape arbeidsplasser i Indre Østfold, og mener at vi må heie på dem som våger å skape noe nytt. 

– Vi skal ikke ha eiendomsskatt for bedriftene. Arbeidsplasser gir inntekter, mye mer enn skatten. Derfor er det helt feil å ta ut eiendomsskatt. Det ødelegger for bedriftene i den viktige oppbyggingsfasen. Det koster penger å skape arbeidsplasser, det er det ikke alle som forstår.

Olav er tydelig engasjert, og forteller videre om sine kampsaker.

Selv om hans egne barn allerede har forlatt redet for mange år siden, har Olav et hjerte som brenner ekstra for barn og unge i kommunen. Han legger ikke skjul på at han vil prioritere barns oppvekst og utdanning i kommunen.

– Barn og unge er Indre Østfolds fremtid, derfor skal denne gruppen prioriteres. Vi politikere må våge å sette krav til de som jobber med «det viktigste gullet vi har». Det er enormt skadelig både menneskelig og økonomisk om de unge ikke får den hjelpen de trenger. Han nevner blant annet tidlig innsats og ikke minst kvalitet i skolen og viktigheten av et tverrfaglig tilbud når det gjelder psykisk helse.

– I tillegg må vi jobbe for å bedre integrere innvandrerne i Indre Østfold. Det gjør vi gjennom et godt samarbeid med NAV og bedrifter i området. Det er så viktig å få folk ut i arbeid og inn i lokalsamfunnet. Det er sånn man skaper seg et godt liv. Kommunen og lokalt næringsliv må samarbeide, det er den eneste måten å lykkes med integrering på.

Se også videoen i toppen av saken!

Del artikkelen på Facebook