Annonsørinnhold fra Essen Bil

Hva er dette?

Ny el-bil på markedet: – Vi leverer bilen på døra di

Bor du i området mellom Oslo og Halden kan du nå få din nye el-bil levert på døra. – Vi tilbyr dette som en del av lanseringen av nye Honda e.

Annonsørinnhold fra

Det forteller daglig leder hos Essen Bil, Chris Lithun. De er den eneste gjenværende forhandleren av Honda i gamle Østfold og Follo.

– Siden vi leverer bil til et så stort område, så er dette et ekstratilbud til kunder som bor et stykke unna. Prøvekjøringa tar vi her i Spydeberg, men synes kunden det blir for tungvint å hente den nye bilen her så kommer vi kjørende med den, forteller Lithun og legger til:

– Vi har mange kunder som er veldig glad i Honda, og vi kommer ikke til å slutte med det merket. 

Essen Bil har blitt kåret til årets Honda-forhandler i Norge syv ganger.

– Honda e er en designbombe av en bybil

Chris begynte sin karriere som bilselger med å vaske biler på Essen Bil da han var ungdom. Faren hans var en av eierne av butikken, og da han trengte hjelp i butikken en sommer på grunn av sykdom, kastet Chris ingeniør-planene og stilte opp.

Bestill prøvekjøring av Honda e i dag.

– Jeg tok et friår fra studiene og ble bare værende her. Jeg forelsket meg i bilbransjen, og jeg forelsket meg i Honda og spesielt i Civic. Min første bil var en Honda Civic Type R - en rød sportsbil med svarte fartsstriper, mimrer Chris.

Speilene er byttet ut med HD kameraer slik at du ser bakover uten å flytte blikket så langt som før. Det er smart!

Mye har skjedd siden Lithun begynte å jobbe fast på Essen Bil i 2008. Nå er el-bil i vinden, og Honda lanserer nå Honda e.

– Honda e er el-bil nummer fire i Honda-sammenheng, men dette er en eksklusiv Europa-modell. Det er en designbombe av en bil og det beste alternativet om man er på jakt etter en småbil for blant annet bykjøring. 

La bilen selv ta seg av parkeringen

Bilbransjen er i stadig endring, og det er noe av det Chris liker aller best med jobben sin. Honda e tar kjøregleden til et nytt nivå med en unik kombinasjon av banebrytende teknologi, dynamisk ytelse og komfort. 

– Er du en av dem som ikke føler deg veldig komfortabel med luke- eller ryggeparkering har denne bilen noe helt spesielt for deg. Kjør dit du ønsker å parkere, velg plassen i skjermen og len deg tilbake og la bilen gjøre jobben, smiler Chris og viser at det fungerer.

Nysgjerrig? Les mer om Honda e her.

SPENNENDE INTERIØR: Bilen har sofa i baksetet, brune sikkerhetsseler og treverk i dashbordet. – Og i pausene kan barna mate fisker i det digitale akvariet, sier Chris.

Dashbordet i Honda e strekker seg over hele fronten av bilen. Det er en stor skjerm som gir sjåføren tilgang til det han trenger nærmest seg, samtidig kan passasjeren foran styre skjermen og underholdningen på skjermen.

– Og så er speilene byttet ut med HD-kameraer slik at du ser bakover uten å flytte blikket så langt som før. Det er smart!

Mer informasjon om Honda e finner du her.

Bil som passer for de fleste

Honda e er laget for å være en veldig bra bybil, og den passer veldig godt som en bil nummer to. Samtidig har den en god rekkevidde på 22 mil, og det tar omtrent en halvtime å hurtiglade batteriet på bilen til åtti prosent.   

FRA BILVASK TIL BILSALG: Chris Lithun startet karrieren sin hos Essen Bil med å vaske biler. Kjærligheten for faget gjorde at han ble værende, og nå er han daglig leder.

– Vi har solgt bilen til alt fra småbarnsforeldre til single menn og damer. Den er perfekt om du vil ha en bil du gleder deg til å kjøre til jobb, trening, barnehagen og butikken for å nevne noe. 

Samtidig har den en underholdningsskjerm som er fin å ha på litt lengre turer. Mens bilen står i ro kan man sette på et digitalt akvarium hvor barna kan mate fiskene, koble til spillkonsollen eller se en film.

– Og for dem som er opptatt av interiør er Honda e helt spesiell.  Interiøret er lagd for å være sømløst, elegant, og det er skandinavisk inspirert. Baksetet har et sofapreg med spotter i taket så her er det faktisk koselig å sitte, avslutter Chris før han kjører avgårde.

Del artikkelen på Facebook