Annonsørinnhold fra REMA 1000 Skiptvet

Hva er dette?

Gøy på jobb: Johan Dequina og Øystein Trippestad elsker jobben sin. – Mange tror jobben vår bare er å bippe varer, men det er langt mer - og mye morsommere enn folk tror!
Gøy på jobb: Johan Dequina og Øystein Trippestad elsker jobben sin. – Mange tror jobben vår bare er å bippe varer, men det er langt mer - og mye morsommere enn folk tror! Foto: Hege Mølnvik

Da Johan begynte turte han ikke si hei til kundene - nå blomstrer han på jobb

REMA 1000-kjøpmann Øystein er klar i sin sak: – Jeg ansetter kun folk som ikke har jobb fra før. Det er vinn-vinn for alle

Annonsørinnhold fra

Da Johan Dequina (23) begynte å jobbe på REMA 1000 Skiptvet, eller Skjetve, hadde han aldri jobbet tidligere. 

Mer ansvar: Nå har Johan Dequina fått ansvar for brus, øl, snus og tobakk. I tillegg har han låseansvar på kveldene.

– Jeg kom rett fra videregående, og ante ikke hva jeg skulle gjøre. Derfor gikk jeg til Nav, og ble utplassert hit. Jeg visste absolutt ingenting, men syntes det var gøy, forteller han.

Kjøpmann Øystein Trippestad humrer, og sier:

– Jeg husker ikke helt, det er jo blitt så lenge siden. Men jeg husker at Johan var veldig forsiktig, og turte omtrent ikke si hei til kundene engang. Men nå er det annerledes!

Leker: For å understreke viktigheten av å leke på jobb, klatrer Johan opp i bruskassene til ære for fotografen. – Hvor er HMS-en? spør en kunde spøkefullt mens han hopper ned igjen.

– Jeg er en snill egoist

Det har nå gått fem år siden Johan hadde sin første dag på REMA 1000 Skiptvet. Forholdet mellom han og sjefen er avslappet og de to spøker mye med hverandre.

– Det er lettest å få Johan til å jobbe kveldsvakter. Han er glad i å sove lenge, ler Øystein, og fortsetter:

– Men helt ærlig. Jeg ansetter som regel alltid de som ikke har jobb fra før. Det er fint å gi folk en sjanse, og dessuten mener jeg at man får lojale ansatte på den måten. Det er vinn-vinn! Jeg pleier å si at jeg er en snill egoist, fordi dersom folk trives her er det jo noe jeg og butikken tjener på i lengden. 

Ble kjøpmann etter tilfeldigheter

Øystein har nå vært kjøpmann i sju år, og forteller at han havnet i REMA 1000 ved tilfeldigheter selv. 

– Jeg hadde en kamerat som jobbet i REMA 1000, og jeg fikk lyst til å gjøre det samme, smiler han.

Begynte i kassa: Øystein Trippestad begynte selv i kassa, slik alle i REMA begynner sin karriere. Her med stamkunde Irene Nilsen.

Han begynte i kassa på REMA 1000 i Mysen, før han jobbet seg rundt i butikken og til slutt fikk tilbudet om å satse og bli kjøpmann i Meieribyen.

– Det er gøy når man får til det man driver med, og trives. Jeg trenger ikke så mye mer i livet jeg altså, sier han.

Leker seg med videoer på Facebook

For gjengen på REMA 1000 Skiptvet er det viktig å være lekne, og kose seg på jobb.

– Vi har det veldig gøy på jobb, og det tror jeg folk merker, sier Johan.

Det bekreftes av Marit Andreassen som er på handletur.

– Her er det alltid veldig hyggelig å handle. Jeg er fast kunde, sier hun mens hun knyter igjen brødposen og går videre på runden sin.

Lekne: Disse fjesene er ofte å se i videoene på Facebook. Fra venstre: Johan Dequina, May-Lill Eriksen og Marianne Brustad.

Til sammen er det 14 ansatte i butikken, og de er veldig aktive på sosiale medier.

– Vi legger ut mange videoer på Facebook. Som regel er de spontane og lite planlagte. Det ligger ikke så mye strategi bak, kan du si. Det er veldig uproft laget, men jeg tror det er litt av sjarmen, ler Øystein. 

Du kan følge REMA 1000 Skiptvet på Facebook her.

Ofte filmes videoene i butikken der de ansatte viser frem ulike tilbud. Men noen ganger får de innfall, og tar det hele et skritt lenger. For eksempel når de tar en trall, eller går ut i nærområdet og later som de henter både jordbær, poteter og bringebær i grøftekanten. 

– Den videoen vi laget der vi liksom fisket skreien nedi Glomma ble en stor suksess. Det var gøy, gliser Øystein.

– Jeg får fortsatt tilbakemeldinger på den bjelleklang-videoen der jeg sang, ler Johan og blir litt flau. 

LOJALE ANSATTE: Øystein Trippestad er hellig overbevist om at han ved å ansette folk uten jobb eller i vanskelige situasjoner skaffer seg lojale og fine ansatte. Det stemmer godt med historien om Johans vei inn i Rema. – Jeg aner ikke hva jeg skal bli eller jobbe med senere i livet, men nå forholder jeg meg kun til REMA 1000. Det er her jeg er nå, sier han glad.

Del artikkelen på Facebook