Annonsørinnhold fra Aktiv Eiendom

Hva er dette?

Carina og Joakim kjøpte bolig på tegning - "slapp unna" egenkapital-kravet

Med den innovative finansieringsmodellen klarte Carina og Joakim å komme seg inn på et tøft boligmarked. Nå gleder de seg til å endelig bli samboere.

Annonsørinnhold fra Aktiv Eiendom

– Her kommer verandaen vår til å være. Ved disse vinduene skal vi ha spisestue med plass til mange rundt bordet, sier Carina Søgaard (26) og peker rundt seg.

Spente: Joakim og Carina gleder seg veldig til å flytte inn om et års tid. De er allerede godt igang med å planlegge innredningen. 

Hun og kjæresten Joakim Kanjo (29) er på befaring på Nygård Park. Leiligheten deres har endelig fått opp "skallet", og deres første bolig tar form. Om et års tid er den innflytningsklar, og det unge paret er sprekkeferdige av forventning. 

– Vi er her oppe ukentlig for å sjekke fremgangen. Det er spennende å følge med, smiler Joakim. 

De to har vært kjærester i åtte år, men har aldri bodd sammen. Nå har de kjøpt sin første bolig sammen på Nygård i Askim, og gleder seg til å komme seg inn på boligmarkedet. 

– Vi synes det var en fantastisk mulighet da vi så dette prosjektet, og hvordan vi kunne finansiere det. Det er ikke sikkert vi ville hatt mulighet til å kjøpe bolig uten, fordi kravet til 15 prosent egenkapital er så strengt, forteller de to.

Se også videoen i toppen av saken!

Endelig samboere: De to har vært kjærester i mange år, og skal nå endelig bo sammen.

Les mer om Nygård Park her!

Slik fungerer modellen

Et ønske om at alle skal klare å komme seg inn på det tøffe boligmarkedet, og et ønske om varierte bomiljøer. Det er bakgrunnen for den nye, innovative finansieringsmodellen ved Nygård Park - en prismodell som også er benyttet av OBOS på Ulven.

– I dag er det mange som må leie bolig av ulike grunner. Enten oppfyller de ikke egenkapital-kravet eller er i en livssituasjon som gjør det vanskelig å få lån i banken. Det kan være unge førstegangskjøpere, enslige eller aleneforeldre for eksempel, sier eiendomsutvikler Tom Kolberg i MaKo-Invest AS. 

Vil gi muligheter: Tom Kolberg i Mako-Invest AS forteller at den nye finansieringsmodellen vil hjelpe folk uten egenkapital ut på boligmarkedet. Det vil igjen gi positive ringvirkninger i nabolagene, som vil få beboere i alle livssituasjoner fremfor nabolag "kun" for eldre eller yngre. 

Se også videoen i toppen av saken!

Han fortsetter:

– Derfor tilbyr vi 15 av de 27 leilighetene i første byggetrinn med konseptet "1. bolig". Dette gir kjøperne mulighet for et lavere lånebehov ved kjøp av ny leilighet enn ved et ordinært prosjektkjøp. 

I praksis betyr det at man får kjøpe boligen til 15 prosent lavere pris, mot at MaKo-Invest AS har forkjøpsrett når du eventuelt skal selge igjen. MaKo-Invest AS betaler da en pris som er lik den man har kjøpt boligen for, justert for endringer i boligprisindeksen til SSB.

Les mer om Nygård Park her!

Slik skal det etterhvert se ut i Nygård Park.

Byggetrinn 1 består av blokkene 4, 5 og 6.

Det skal settes opp carporter i forbindelse med leilighetene.

Området vil få fine grønne områder og lekeplasser.

Boligene får gjennomgående god standard med lyse, fine flater.

Lyse og moderne leiligheter med normal god komfortstandard.

Kjøkkenet er en tidsaktuell, stilren, lys og smakfull innredning med fronter i malt finer.

Dette er prosjektet

Boligfeltet Nygård i Askim blir nå totalt forvandlet. Fra å være et område uten annet innhold enn skog, blir det nå en levende bydel med en rekke ulike typer boliger som vil passe for de aller fleste. 

– Her bygger vi eneboliger, leiligheter i flere størrelser, og vi selger selvbyggertomter, forklarer Kolberg.

Nygård Park er et delområde av Nygård, og det er her Carina og Joakim skal bo. Dette delområdet vil bestå av 27 leiligheter i første byggetrinn, og ytterligere 27 i byggetrinn to. Totalt tilbys 15 av de 27 første leilighetene med konseptet "1. bolig", altså lik modellen det unge paret har valgt.

– Området er veldig fint. Det er gå- og sykkelavstand til sentrum, turområder rett utenfor døra, for eksempel Vammalinna går rett her nede. Det er både butikker, skoler og barnehager rett i nærheten. Kjører man i tre minutter er man på motorveien, og derfra er vi nærme både Oslo og Sverige, sier Joakim fornøyd. 

– Ja, midt i smørøyet, nikker Carina.

Se også videoen i toppen av saken!

Interessert?

Ta kontakt med Aktiv Eiendomsmegling i Askim for nærmere informasjon om konseptet 1. bolig. 

Lena Axelsson, eiendomsmegler: 

Telefon 971 70 601 eller 69 88 84 44

Les mer om Nygård Park her!

Endelig litt romfølelse

Joakim og Carina får denne dagen gå inn i leiligheten for første gang. 

– Det er deilig å endelig få litt romfølelse, sier Carina mens hun tråkker forsiktig over sitt fremtidige stuegulv.

– Vi har tenkt mye, tatt mål hos venner for å sammenligne og prøvd å finne ut hvordan vi vil ha det, ler hun og legger til:

– Det ser ut til at vi får plass til det store spisebordet du likte, Joakim!

Leilighetsblokka der Carina og Joakim skal flytte inn er allerede reist. Om noen år vil dette området se helt annerledes ut.

Del artikkelen på Facebook