Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

– En by du bare vil tilbake til

Årets hovedpremie i Reisesjansen er en tur til verdensmetropolen New York. Vi tok temperaturen på gata i Askim for å høre hva folket tenker om reisemålet.

Annonsørinnhold i samarbeid med

New York, New York - byen som så mange har et forhold til, enten det er gjennom musikk, tv-serier, filmer eller som reisemål. For å lade opp til Reisesjansen 2017 som starter på mandag, tok vi turen ut på gata i Askim for å sjekke hva folk synes om den verdenskjente byen som aldri sover.

Fakta: Dette er Reisesjansen 2017

Reisesjansen er en spørsmålskonkurranse for Smaalenenes Avis' abonnenter og lesere som starter mandag 6. februar og varer i 4 uker. 

Mandag til fredag vil du finne dagens spørsmål. Svarene finner du i Reisesjansen-annonsene.

Svarkupong er i Reisesjansens hovedannonser side 6 og 7. Kupongen skal «postes» i en Reisesjansen-postkasse i lokalene til dagens hovedannonsører innen 3 virkedager. Jo flere av spørsmålene som du besvarer og «poster» hos de ulike annonsørene, dess større sjanse har du for å vinne. Se trekningsliste i Smaalenenes Avis hver lørdag under aktiviteten. Vi trekker én vinner fire lørdager på rad.

Tre vinnere får en tur til Barcelona for to personer hver og én vinner en tur for to til New York.

I tillegg er du med i trekningen av: • 4 gavebrev med StenaCruise for 2 pers. i en Comfort Class (inkl. lugar og spa.) • Billetter til Askim Kulturhus • Badebilletter • Kinobilletter

 

Vil opp i lufta

Grethe Berg og Hilde Andersen, Askim.

– Jeg kunne absolutt tenkt meg å reise dit. Det frister med sightseeing fra lufta, så skulle jeg dit vil jeg opp i helikopter. Også husker vi alle 11.september, så jeg kunne absolutt tenkt meg å se det området der hvor tårnene sto. Hvis jeg skal dit er det ett av stedene jeg kommer til å besøke, forteller Grethe.

– Ja, jeg kunne også tenkt meg helikopter-tur og å besøke minnestedet etter 11. september. Så har jeg veldig lyst til å ta med datteren min og dra på show der. Ja, også det å gå rundt og oppleve bylivet, det ville jeg tatt meg tid til, forteller Hilde.

Det frister med sightseeing fra lufta.

Hilde Andersen
Emilie Erlandsen og Amalie Elkrog Nilsen.

Shopping og musikal

Emilie Erlandsen og Amalie Elkrog Nilsen, Askim

– New York er definitivt et sted vi kunne tenkt oss å reise til. Det hadde vært så koselig å reise sammen, sier de to jentene.

– Det hadde nok blitt en del shopping nede i sentrum. Jeg kunne veldig gjerne tenkt meg å se en musikal også, kanskje Phantom of the Opera, sier Emilie.

– Det er ikoniske steder der som du ser på tv og i filmer, som hadde vært gøy å se i virkeligheten. Det er ting vi ikke har så mye av i Norge da, de store, store parkene og de høye bygningene, forteller Amalie.

Det er ikoniske steder der som du ser på tv og i filmer.

Amalie Elkrog Nilsen
Trine Lunde.

Forelsket i unike Central Park

Trine Lunde, Askim

– Jeg var der høsten for fire år siden, som bursdagsgave til meg selv da jeg fylte 40 år. Andre gang var turen konfirmasjonsgave til sønnen min. Så vi har vært der som skikkelig turister, men vi har også dratt litt utenfor de typiske turistområdene. Det er en by du bare vil tilbake til.

– Hvis jeg skal gi ett tips er det å ta sightseeing-buss de første dagene. Noen vil kanskje synes det er veldig turist, men det er en fin måte å få oversikt over byen raskt, så kan man dra tilbake til de områdene man synes ser koselig ut.

– Var det ett sted som utmerket seg spesielt?

– Jeg må si jeg synes Central Park er fascinerende. Der har man en grønn, stor park med digre skyskrapere rundt. Det er en oase med benker, hundeeiere som går rundt og små kafeer, med det voldsomme livet på utsiden.

Det er en oase, med det voldsomme livet på utsiden.

Trine Lunde
Artem Bagdasor.

Drømmer om å se Jimmy Fallon live

Artem Bagdasor, Son

– Jeg har hatt lyst til å reise til New York og håper å få det til neste år. Da vil jeg i Central Park for å gå tur og se meg rundt. Så ville jeg veldig gjerne sett et late night show, Jimmy Fallon for eksempel. Jeg ser det av og til på tv, så det ville vært gøy å se et talkshow live.

Det ville vært gøy å se et talkshow live.

Artem Bagdasor
Remi Bakos.

Hadde fylt opp for hele året

Remi Bakos, Askim

– Hva gjør man rundt der da, henger rundt i parken kanskje? Jeg ville nok slentret innom noen gallerier, hadde jeg hatt en uke ville det nok blitt det. Da tar vi et stykke på Broadway, noe godt å spise og noen gallerier - da hadde jeg fått fylt opp for hele året. 

Jeg ville nok slentret innom noen gallerier.

Remi Bakos
Nina Eriksen.

Drømmen om å oppleve storbyen

Nina Eriksen, Askim

– Jeg har et ønske om å reise til New York - jeg har opplevd Miami og Paris, så det ville vært flott å få New York inn på den listen. Jeg ville reist dit for å se på livet og oppleve sentrum av New York. Man snakker om at alt er så stort i USA, enten det er matporsjonene eller avstanden mellom ting. Det så vi helt tydelig i Miami, men jeg tror New York blir annerledes fordi det er en storby.

Jeg ville reist dit for å se på livet og oppleve sentrum av New York.

Nina Eriksen
Sasha Vausovac

– Ville unngått turistområdene

Sasha Vausovac, Skiptvet

– Jeg var der for mange år siden, første gang jeg var i USA. Da tilbragte vi tre dager i New York og vi så Fifth Avenue, Frihetsgudinnen, Rockefeller Center og vi fikk med oss en musikal på Broadway. Det var utrolig mange inntrykk. Det er jo så enormt der, man kan bruke én måned der og ikke få sett alt. Hvis jeg skulle dratt tilbake nå ville jeg unngått turiststrøkene og heller dratt til Brooklyn og Chinatown, også ville jeg gjerne fått med meg en amerikansk fotballkamp eller Madison Square Garden. Også er jeg stor fan av de amerikanske talkshowene, så jeg ville gjerne vært med på innspillingen av ett av dem.

Det er så enormt i New York, man kan være der én måned og likevel ikke få med seg alt.

Sash Vausovac
Matilde Fjeldsæter.

Tenker du USA, tenker du New York

Matilde Fjeldsæter, Rakkestad

– Jeg kunne absolutt tenkt meg å dra dit. Jeg har en svigerfamilie som har bodd tre år i USA og de har fortalt så mye bra om USA. Hvis du tenker USA, så tenker du fort på New York. Jeg er veldig glad i å shoppe, så svigermor har fortalt meg at hvis det er ett sted man skal dra og shoppe, så er det i New York. Times Square ville jeg også fått med meg.

Et bilde publisert av Myra khan (@myra312) søndag 29. Jan.. 2017 PST

Svigermor har fortalt meg at hvis det er ett sted man skal dra og shoppe, så er det i New York.

Matilde Fjeldsæter
Del artikkelen på Facebook