Annonsørinnhold i samarbeid med Fargerike Maler'n

Hva er dette?

 
 

- Vi fikk god hjelp til å skape et hjem

Du har kanskje vært nysgjerrig på det flotte, hvite huset i Vardeveien? Nå har du sjansen til å bli med inn til Mona og familien hennes.

Annonsørinnhold i samarbeid med Fargerike Maler'n

Snøen har lavet ned over Mysen hele natten, og på morgenen er veiene smale og snødekte. Oppover Vardeveien kjører vi forbi folk som skuffer snø på gårdsplassene sine. Til slutt kommer vi frem dit vi skal: Vardeveien 103. Det store, herskapelige hvite huset med de runde balkongene. I døra står Mona Seternes og vinker oss velkommen.

Se stort bildegalleri lenger ned i saken.

Særpreg: Det hvite huset i Vardeveien er kjent for mange. Det har mye særpreg, spesielt de runde balkongene er et blikkfang.

Vel inne på det varme kjøkkenet lukter det deilig av kanelboller, og Mona vandrer rundt og rydder så smått.

- Nå har vi bodd her i et drøyt halvår. Tidligere bodde vi på Bærums Verk, men vi ville flytte nærmere familien vår. Egentlig har jeg aldri hatt noen drøm om å bo i hus, men da vi var på visning her var jeg solgt. Det føltes veldig riktig, smiler hun.

Familie: - Det er jo ikke bare meg som bor her da, påpeker Mona. Vi er nemlig på besøk mens resten av gjengen er på jobb, på skolen og i barnehagen. Dette bildet er tatt på familiens seilbåt ved en tidligere anledning.

Så Mona, samboeren Harald Jellum og sønnene Tobias (9), Thomas (6) og Nicolai (4) pakket sakene sine og flyttet til Mysen. Huset i Vardeveien var flott i utgangspunktet, men det manglet personlighet og farge. Familien Seternes Jellum hadde lyst til å skape sitt eget hjem, så de kontaktet Fargerike Maler'n og interiørkonsulent Mari Caroline Johansen Teschner.

- Føles det som hjemme her? spør vi.

- Det er egentlig det Mari har hjulpet oss med. Hun har hjulpet oss å skape et hjem, svarer Mona. 

Mona og familien har planer om å sette opp stort partytelt i hagen til sommeren, og ønske alle naboene velkommen til en bli-kjent-fest. 

- Vi har lyst til å bli kjent med naboene våre. Jeg tenker også å ha veldig åpne dører, så folk kan komme inn og se seg rundt, smiler hun.

Hummer og kanari

Veggene på kjøkkenet er i en lys blåtone og gardinene er fargerike. Fargerik er også Mona i sin knallgrønne genser.

Skreddersydd hjem: Mari Caroline og Mona viser oss rundt i huset. I bakgrunnen ser vi hvordan de skreddersydde gardinene gir vinduene en ny fasong.

- Hvis vi skulle gjort denne jobben selv, så vet jeg ikke hvordan det ville sett ut. Stilen min er litt mer hummer og kanari, mens mannen min er mer konservativ i fargevalgene. Vi ville aldri fått det så fint som nå, smiler Mona.

Og mens familien har prioritert å bruke tid og penger på fargevalg, gardiner og puter - så er faktisk store deler av møblene kjøpt via Finn. 

- Istedenfor å være på Facebook, så bruker jeg tiden min på Finn. Det er utrolig hvor mye fint folk kvitter seg med!

Vil ha frem det beste

Da Mari Caroline fikk oppdraget i Vardeveien 103 var det hennes aller første store prosjekt. I ettertid har hun riktignok hatt flere av dem. Fremgangsmåten er slik: Hun kommer på befaring, tar bilder av rommene og snakker med familien om deres tanker og ønsker og smak. Så setter hun sammen forslag med fargeprøver og stoffprøver som hun presenterer for familien.

Blikkfang: Tapeten på den ene veggen i stua er ment som et blikkfang. Blåtonene plukkes opp igjen i familiens møbler og interiør. - Tapeten er et blikkfang uten å være altfor masete, sier Mari Caroline.

Saken fortsetter under faktaboksen.

Fargerike Maler'n

- Jeg ville få frem det beste i alle rommene. For eksempel har vi valgt en rolig sandfarge i stua, og gardinene er i nesten helt lik farge. De er skreddersydd i butikken for akkurat deres vinduer, og prikken over i-en er bisen på kanten av gardinen. Det gir den et mer herskapelig preg, forklarer Mari Caroline mens hun viser oss rundt i stua og peker på de mange vinduene med helt unike gardiner.

- Den tapeten Mari Caroline har valgt ut til den ene veggen i stua kommenteres alltid av gjestene våre. Det er jo litt gøy, sier Mona. 

Fargerike Malern og Mari Caroline har fargelagt alle rommene i det store huset på over 400 kvadratmeter. Det utgjør kjøkken og spisestue, stue, tre soverom, to kjellerstuer og et lite oppholdsrom. 

- Vi er veldig, veldig fornøyde. Vi ville som sagt aldri klart å gjøre dette selv, avslutter Mona. 

Se flere bilder fra Vardeveien 103:

Føler seg hjemme: Mona og familien føler seg nå endelig hjemme i Mysen, etter Mari Caroline og Fargerike har hjulpet dem å fargelegge hjemmet sitt.
Favoritt: Kjøkkenet er familiens favorittrom. Ved dette bordet blir det både spist, snakket og jobbet.
Lilla: Hovedsoverommet har fått en lillatone som gjør rommet lunt og gir det en luksuriøs følelse. - Det føles som om vi våkner på et hotellrom hver morgen, stråler Mona.
Skjønt: De to yngste sønnene deler rom, og her er veggene malt i en dus grønntone. - Vi vurderte barnegardiner her, men gikk bort fra det. Tanken er at siden barna vokser opp så fort, så kan rommet raskt gjøres om til noe annet uten å måtte skifte gardinene, forklarer Mari Caroline.
Gutterom: Rommet til den eldste sønnen er blåmalt og har fått stilige, skreddersydde liftgardiner i samme tone.
Litt gærne: I den ene kjellerstua har barna et rom fylt med spillkonsoller, prosjektor og TV. - Her nede tenkte vi at vi kunne være litt gærne i fargevalget, så det ble gult! smiler Mari Caroline.
God følelse: - Dette rommet er et av de jeg liker best i huset. Jeg tilbringer endel tid her nede jeg også, selv om det liksom er en mannehule, ler Mona.
Fra bod til stue: I kjelleren var det også et rom som av tidligere eier ble brukt til oppbevaring av blant annet motorsykkel. Rommet er nå gjort om til et hyggelig rom å være i. En skyvedørsgarderobe med messingkanter har vært utgangspunktet for fargevalgene her, og blant annet gulvteppet plukker opp igjen den fargetonen.
Del artikkelen på Facebook