Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Fra singelliv til familieidyll på Lund Vest

Henrik Haugen (27) og Sandra Wallander (27) var barndomskjærester i Spydeberg. Da ungdomsskolen hadde reunion for ett år siden, traff de hverandre igjen og kjærligheten blomstret opp - i ny bolig.

Nå har Sandra flyttet inn i Henrik sitt rekkehus, og sammen med lille Celise på tre måneder lever de det gode livet som småbarnsforeldre på Lund Vest.

– Livet med småbarn er veldig greit her. Det er for det meste fortau overalt, så det er trygt og godt å trille Celise i vognen. Jeg bruker omtrent 25 minutter på å gå inn til sentrum av Spydeberg, og der finner jeg alt jeg trenger, forteller Sandra.

Henrik jobber som reperatør av skorsteiner og har oppdrag overalt på Østlandet. Da er det en fordel å bo sentralt som i Spydeberg. På under en time er han i Oslo hvor flesteparten av oppdragene er.

JULESTEMNING: Henrik og Sandra går sin første jul som småbarnsforeldre i vente på Lund Vest. Rekkehuset er julepyntet og lille Celise slapper av i mammas armer.

Lund Vest

24 ferdigstilte rekkehus

48 leiligheter fordelt på to bygg ferdigstilles 1. kvartal 2018.

34 småhus fordelt på 18 Sonhus og 16 sorgenfunk. Ferdigstilles fra 2. kvartal 2018 og er delt opp i 2 byggetrinn.

Interessert? Les mer her.


• Til Spydeberg sentrum: 1,5 kilometer

• Til Oslo: 50 kilometer

• Gode kollektivforbindelser med togstasjon i området

• Barnevennlig

• Barnehage kun et steinkast unna boligene

SÅ RASKT ER DU I OSLO: Tog: 45 min • Buss: 55 min • Bil: 45 min

NØKKELFERDIG BOLIG

Henrik har bodd i Spydeberg hele sitt liv. Han var førstemann som signerte kontrakten på sitt nye rekkehus på Lund Vest i 2014. I juli året etter kunne han endelig vri om nøkkelen i sin egen bolig.

– Det var en fantastisk følelse, og en stor overgang fra den kjellerleiligheten jeg leide. For meg som var singel og førstegangskjøper, var prisen på boligen helt avgjørende. Det var et stort pluss med friheten en nøkkelferdig bolig gir. Det var godt å slippe oppussing og jaget etter gode håndverkere.

At boligen leveres nøkkelferdig betyr bokstavelig talt at man kan flytte rett inn. Plenen er lagt, oppkjørselen asfaltert og hvitevarer, peisovn og sentralstøvsuger er på plass. Det samme er nytt og moderne ventilasjonssystem. 

Da Sandra flyttet inn og skulle fyre i peisen for første gang, fikk hun et spesielt møte med ventilasjonssystemet.

– Jeg klarte ikke å få fyr på peisen uansett hvor hardt jeg prøvde, og jeg forstod ikke hvorfor. Nå vet jeg jo at på grunn av det balanserte ventilasjonssystemet i nye hus så kommer det ikke luft inn, det er bare en jevn sirkulering av luft. Men vi har en lufteluke på veggen i stua, så når den er åpen kan vi fyre godt, humrer hun.

GODT OG VARMT: At huset er nytt betyr også at det er godt isolert og topp moderne med balansert ventilasjonssystem. Allikevel er det godt og sjarmerende å fyre i peisen som er plassert midt mellom kjøkken og stue og dermed fordeler varmen godt.

FAMILIEVENNLIGHET

Henrik og Sandra ser klare fordeler med boligens beliggenhet og mulighetene nærområdet byr på.

– Det er bra at barnehagen ligger så nært som den gjør. Det er jo omtrent så Celise kan gå dit på egenhånd om et års tid! I tillegg ligger barneskolen bare to kilometer unna når den tid kommer, forteller Henrik.

Boligene på Lund Vest er ideelle for småbarnsfamilier med lekeplasser og gode muligheter for å utforske naturen i nærområdet. En kort gåtur unna boligområdet finner man det man trenger i hverdagen. Helsestasjon, dagligvarebutikker, caféer og et par restauranter ligger i sentrum av Spydeberg. 

For et større shopping- og underholdningstilbud er byer som Askim, Ski, Moss og Oslo kun korte kjøreturer unna, enten med tog, buss eller bil.

Det er mange barn i nabolaget, og Sandra er klar for å invitere til lek, baking og fellesskap når Celise blir eldre.

– Det er ihvertfall to babyer til i denne rekka av hus vi bor i. Når Celise er så liten som nå, lever vi litt i en boble, men når hun blir eldre gleder jeg meg til å ta i bruk lekeplassen på hjørnet her og bli bedre kjent med naboene. Det er godt tilrettelagt for barnefamilier rett utenfor døra her. 

FORNØYD: Hans Petter har bodd i Spydeberg i hele sitt liv. Han flyttet fra en eldre enebolig til et nytt rekkehus på Lund Vest i juni 2016 og kunne ikke vært mer fornøyd.

GODT MILJØ FOR BARNA

Året etter Henrik flyttet inn i de første rekkehusene, kom to nye rekker med hus opp. Her flyttet Hans Petter Knutsen (42) inn i juni 2016. 

Han flyttet fra en eldre enebolig i Spydeberg og bor sammen med sine to barn på 11 og 14. Yngstesønnen Christoffer har mange lekekompiser i området og trives veldig godt.

– Nå om vinteren har vi en stor akebakke rett utenfor huset. Der aker vi en del når det er snø. Ellers synes jeg det er kjempegøy å stå på skøyter. Jeg spilte hockey i Ski før. I Spydeberg sprøyter de en bane nede i sentrum hver vinter så vi kan stå på skøyter der. Det er kjempegøy!, smiler Christoffer.

Askim ligger en ti-minutters tog- eller kjøretur unna Spydeberg. Her ligger blant annet Østfoldbadet som tiltrekker seg folk fra hele regionen. Pappa Hans Petter kunne ikke tenke seg å bo noe annet sted enn i Spydeberg, og han er glad for mulighetene området har å by på.

– Det er ikke noe problem å sende barna med toget til Askim for å bade, for eksempel. Da reiser de ofte en gjeng sammen og koser seg der noen timer. Det er også anlagt en lysløype i retning mot Askim hvor de lager snø om den ikke kommer naturlig. Og om sommeren har vi jo Lysern i nærheten. Der er det både fiske- og bademuligheter, sier Hans Petter.

AKEBAKKE UTENFOR DØRA: Far og sønn, Hans Petter og Christoffer, på aketur i nabolaget. Rekkehusene kan skimtes i bakgrunnen.

HUSBANKFINANSIERING

Spydeberg er en kommune i vekst og har blitt en populær tilflyttingskommune. Landlige og vakre omgivelser kombinert med kort reisevei til storbyens arbeidsmarked og opplevelser, er med på å trekke folk til området.

Fotograf Siw Pessar og familien hennes skiftet ut storbyliv i USA med livet på bygda for snart to år siden. Husbankfinansiering gjorde det mulig å virkeliggjøre drømmen om en egen og helt ny enebolig sentralt på Østlandet. 

– Det var en kjempefordel for oss å få lån via Husbanken. Bakke tok seg av hele søknadsprosessen, vi måtte bare levere papirer som viste hva vi hadde hatt av inntekt. Husbanken har også gunstige renter, og de stiller høye krav til boligen. Det er en trygghet for oss som kjøpere.

Vil du vite mer om siste salgstrinn av eneboliger på Lund Vest? Les mer her.

DEN GODE FØLELSEN: Siw trives godt i sin bolig på Lund Vest. Hun skryter fellesskapet opp i skyene. Hunden Marley er også godt fornøyd med sitt nye nabolag.

"LYCKLIGA GATAN"

– Da vi flyttet inn her, var vi mange i samme situasjon. Alle var nye i nye hus. Det har nok vært med på å skape det fellesskapet vi har her i dag.

Et godt nabolag er viktig for voksne, barn og ikke minst alle firbeinte venner. Det tok ikke mange måneder før en felles Facebook-gruppe var opprettet og grillene tent opp til felles grillfester i nabolaget på Lund Vest.

– Jeg føler nesten at jeg lever litt i “Lyckliga gatan” her, forteller Siw og utdyper:

– Vi hjelper hverandre og passer hverandres hus og katter om noen er borte noen dager. Her er vi noen småbarnsfamilier, noen single og noen med større barn, og det skaper god dynamikk i området.

NY BOLIG

Siw og familien trives så godt på Lund Vest at de følger Bakke videre og ønsker å oppgradere til en større bolig på det nye feltet som er under utbygging. Søknaden om huslån er igjen i hendene til Husbanken.

– Med store barn ønsker vi et ekstra soverom og et ekstra oppholdsrom så barna kan ha et sted å være. Siden venner og familie bor litt unna, er det fint å ha et gjesterom så folk kan overnatte uten at vi må flytte ut av rommene våre. Og siden vi har gjort dette en gang tidligere, vet jeg nå bedre hva jeg ønsker meg av tilvalg. En selvrensende stekeovn står høyt på listen der!

Bakke er i gang med neste og siste salgstrinn nå. Her kommer 34 nye eneboliger i tre varianter - en type med funkispreg og to mer herskapelige boligtyper.

– Vi ser ingen grunn til å flytte fra et så godt nærmiljø som det vi har her. Som fotografer har vi hele Østlandet som arbeidsplass. Da er det sentralt og fint å bo i Spydeberg. Mange av jobbene våre er i Oslo, og dit tar det bare 40 minutter med tog eller bil.

Husbankfinansiering kan hjelpe boligkjøpere å komme inn på boligmarkedet. Bakke hjelper boligkjøperen gjennom hele søknadsprosessen til Husbanken, og boligkjøper får svar i løpet av 14 dager.

Nøkkelferdige boliger betyr at man kan flytte rett inn ved overtakelse. Alt av hvitevarer er med, gulv og vegger på badene er flislagt, gressplen er lagt og oppstillingsplassen utenfor huset er asfaltert. Kunden får alt som står i prospektet.

Redaksjonen i Smaalenenes Avis har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet