Hobøl-kiropraktor leder beredskapen under X Games Norway

Forberedt på alt: Eilif Harloff (i midten) leder en omfattende beredskap som tar hånd om skader under X Games, et av verdens mest kjente arrangementer for actionsport.

Forberedt på alt: Eilif Harloff (i midten) leder en omfattende beredskap som tar hånd om skader under X Games, et av verdens mest kjente arrangementer for actionsport. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Øyer: Den medisinske beredskapen under X Games Norway er i hendene til Eilif Harloff.

70 verdensstjerner fra 14 forskjellige land og nærmere 15.000 tilskuere er i disse dager på X Games Norway på Hafjell. Eilif Harloff, kiropraktor ved Eureka Helhetsgården i Hobøl, har et stort ansvar.

– Hva er din rolle?

– Jeg er medisinsk koordinator. Min jobb er å sørge for det medisinske apparatet for kjørerne til enhver tid, og at eventuelle skader blir tatt hånd om på best mulig måte. I apparatet er det åtte leger, ambulanse fra sykehuset, fysioterapeuter, kiropraktorer og massører, i tillegg til skipatruljen til Hafjell Alpinsenter.

– Hvordan fikk du den jobben?

– Vi har vært en del av apparatet under slike eventer siden 2003, blant annet Arctic Challenge og VM i snowboard, og har god erfaring med hva som funker og hva som ikke funker. Hvordan ting bør være for å ta best mulig vare på utøverne.

– Hva slags skader ser dere?

– Det er småskader, typisk ankel eller kne. Disse utøverne er profesjonelle, og det er antakelig mer skader i skibakken ellers.

– Kjenner du mest på ansvaret, eller er det moro også?

– Det er et enormt arrangement med mange tusen publikummere og høy musikk som bidrar til å gjøre dette med logistikk og samband litt mer utfordrende. Men det er klart det er gøy å være med på, smiler Harloff.

Høyst sentral i X Games Norway-prosjektet er dessuten Henning Andersen opprinnelig fra Tomter, som er leder.

Fakta

  • X Games et av verdens mest kjente arrangementer for actionsport.
  • Arrangeres flere ganger årlig og er delt opp i sommer- og vinterkonkurranser, med en rekke grener kategorisert som ekstremsport.
  • X Games-konseptet er eid og arrangert av den amerikanske sportskanalen ESPN. X Games Norway arrangeres av SAHR Consepts i samarbeid med TV 2.
  • Arrangeres på Hafjell 8. - 11. mars. 
Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags