Svakt resultat for Årjäng-vindkraft

ÅrjÄng : Flere delegasjoner fra Marker har vært ved anlegget i Holmerud og gjort seg kjent med vindmøller. ARKIVFOTO

ÅrjÄng : Flere delegasjoner fra Marker har vært ved anlegget i Holmerud og gjort seg kjent med vindmøller. ARKIVFOTO

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

8 uker Smaalenenes Avis + til kun 99,- Bestill her!

Vindmøllene i Årjäng tjener nester ikke penger.

Ved Holmerud (noen kilometer øst for Töcksfors) ble ni vindmøller tatt i bruk i oktober 2014. Litt lenger sør står ytterligere 13 vindmøller.

Anleggene er bygd og drives av Rabbalshede Kraft AB. Samme selskap driver også anlegget på Töftedalsfjället i Dals Ed, øst for Kornsjø. Resultatet for 2015 er på minus 169,5 millioner kroner. I 2014 lå resultatet på minus 25 mill. kroner.

Ifølge selskapets «bokslutskommunike 2015» landet nettoomsetningen på 264,2 millioner kroner. Produksjonen fra konsernets vindparker i løpet av perioden januar-desember 2015 havnet på 576.412 MWh. Avskrivinger/nedskrivninger beløp seg til 280,3 mill. kroner.

I oktober fikk Rabbalshede Kraft konsesjon på å sette opp to turbiner på 150 meter på Vetteberget utenfor Strømstad.

Vi har gjort flere forsøk på å nå Scanergys ledelse for å høre om Rabbalshedes resultat gjør det norske selskapet betenkt på å bygge ut i Marker. Men vi har ikke lykkes med å komme i kontakt med noen i ledelsen.

Knut Wangberg i Motvindkraft Marker sier at han har for liten innsikt i regnskapene til Rabbalshede Kraft AB til at han ønsker å kommentere dem.

–Men vi vet jo at markedet preges av lave kraftpriser, og slik vil det trolig fortsette en god stund framover, sier han.

Artikkeltags