Vil ha med innbyggerne – nå kan folk følge med på om politikerne gjør jobben sin

Gruppelederne Elin Lysaker (Sp) og Morten Bakker (Ap) var fornøyd med innsatsen til Sebastian Hattestad Nesset (15), som sammen med Anton Siljeholt Buer (14) sørget for å streame kommunestyrets møte slik at det kunne følges på kommunens nettsider.

Gruppelederne Elin Lysaker (Sp) og Morten Bakker (Ap) var fornøyd med innsatsen til Sebastian Hattestad Nesset (15), som sammen med Anton Siljeholt Buer (14) sørget for å streame kommunestyrets møte slik at det kunne følges på kommunens nettsider. Foto:

Marker-politikerne vil ha tettere kontakt med innbyggerne. Nå sendes kommunestyremøtene direkte på nettet.

DEL

To unge karer fra Ungdommens kulturhus sørget for prikkfri teknisk gjennomføring da kommunestyremøtet tidligere denne måneden kunne følges på direkten via Marker kommunes nettsider. Og folk fulgte med, kunne Sebastian Hattestad Nesset (15) rapportere etter at et relativt kort møte var over.

– Alt funket som det skulle, og i snitt hadde vi 102 seere innom, forteller Nesset, som innrømmer at de slet noe mer med teknikken under septembermøtet da opplegget ble prøvd første gang.

– Forrige gang hadde vi bare ladet for to timer, og møtet varte litt lenger enn det. Denne gangen kunne folk få med seg hele møtet, konstaterer 15-åringen.

LES OGSÅ: Snart flytter trollungene inn her

(Saken fortsetter under bildet)

Sebastian Hattestad Nesset fortalte kommunepolitikerne Elin Lysaker (Sp) og Morten Bakker (Ap) at rundt 100 personer i snitt fulgte sendingen fra kommunestyremøtet.

Sebastian Hattestad Nesset fortalte kommunepolitikerne Elin Lysaker (Sp) og Morten Bakker (Ap) at rundt 100 personer i snitt fulgte sendingen fra kommunestyremøtet. Foto:

Det var Arbeiderpartiets gruppeleder Morten Bakker som foreslo at kommunestyremøtene skulle streames på nettet, og han synes det er glimrende at folk nå kan følge møtene direkte og få se bygdas folkevalgte utføre vervene sine.

LES OGSÅ: Kvinne lå og sov – våknet opp med vilt fremmed mann i senga

– At vi i snitt har 100 seere innom er bra. Dette handler om å skape engasjement og medvirkning fra innbyggerne, sier Bakker.

Elin Lysaker, gruppeleder for Senterpartiet, er enig.

– Det er fantastisk at vi kan få formidlet det som skjer på møtene våre direkte ut til folk. Vi ønsker oss jo en tettere dialog med innbyggerne, sier Lysaker.

LES OGSÅ: Reagerer på trist syn: – Tenk at foreldre kan gjøre slikt

Bjørn solgte barndomshjemmet med egen sandstrand – men én ting nekter han å selge

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken