Det er målet når samtlige foreldre på Askim ungdomsskole nå får brev fra Foreldrenes Arbeidsutvalg (FAU) på skolen om å samarbeide tett med Natteravnene.

LES OGSÅ: Har politianmeldt en guttegjeng for vold på skolen – nå skal tenåringene forklare seg

Oppfordrer foreldre til å gå natteravn

– Helt konkret går samarbeidet ut på at vi som foresatte stiller opp og tar en vakt som natteravn, forklarer FAU-leder Hans-Erik Maack i brevet til foreldrene.

LES OGSÅ: Filmer elever som er utsatt for vold på skolen – så blir filmen lagt ut på sosiale medier

Tidligere har rektor Gunnar Aandstad oppfordret foreldrene til å sette fra seg vinglasset i helgene og i stedet gå ut i gatene sammen med Natteravnene. Også politikontakt Randi Kulset Engnes fra Indre Østfold Politistasjon har på et informasjonsmøte på skolen opplyst at politiet vil se etter unge tenåringer som henger ute på kveldstid uten voksne.

– Unge under 15 år som oppholder seg i sentrum etter klokka 22.00 på hverdager og 23.00 i helgene kan politiet ta hånd om, forklarer hun.

(Saken fortsetter under bildet)


Brevet som nå samtlige foreldre med barn på Askim ungdomsskole får går ut på at alle klasser stiller med minimum 10 personer hver i løpet av skoleåret.

Skal dempe rus og hærverk

– Med 25 klasser på skolen blir dette 250 personer. Vi bidrar da med rundt 6 personer hver helg over en periode på 40 uker, håper FAU-lederen.

LES OGSÅ: Rektor med oppfordring: – Foreldre bør sette fra seg vinglasset og gå ut med natteravnene

Natteravnene er en politisk og religiøs nøytral organisasjon som arbeider for å gjøre bysentrum og nærmiljø til trygge steder å være for alle.

– Deres visjon er at voksnes synlige tilstedeværelse virker dempende på rus-, vold- og skadeverksproblematikk. De jobber for å oppnå positiv kontakt mellom barn, ungdom og voksne ute på vandring, forklarer Maack.

Stiller foreldrene opp kan ordningen starte i midten av januar.

De som har signert brevet er også Guro Høistad Dahlmann, Anders Kolberg, Per Anders Iversen, Line Schi, Chris-Michael Roselin Stivang.