Vi ønsker å gi jobbmuligheter til alle

Ann Christin Winger Byhrø daglig leder People4you AS

Ann Christin Winger Byhrø daglig leder People4you AS Foto:

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I fredagens avis (8.mai-20) kunne vi lese at Arbeid- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen har gått ut og kritisert People4you for lave kontrakter på sine fast ansatte. Overskriften var sågar: «Arbeidsministeren kritiserer Askim-firmaets kontrakter: -Knapt nok en reell ansettelse»

For å understreke en ting: ministeren har aldri kritisert Peopl4you direkte. Ministeren snakker om en hel bransje: bemanningsbransjen. Isaksen sier også til journalisten at de ikke ønsker å angripe bemanningsbransjen i Norge som er med på å sikre mennesker jobb. Så hvordan klarer da journalisten og avisen å vinkle hele denne saken til at ministeren går «rett i strupen» på People4you?

Jeg føler derfor behov for å rydde opp i feilinformasjonen fra journalisten som skrev stykket, og vil understreke at det aldri har vært Torbjørn Isaksen ønske å angripe oss som selskap.

People4yous styreleder Per Arne Byhrø møtte Isaksen på en lokal konferanse, hvor de ble stående å diskutere den nye lovgivningen på generell basis. Journalisten, som lyttet til samtalen, har tydeligvis ikke fått med seg kjernen i samtalen som foregikk. Dette kan vi dokumentere med spørsmål vi sendte med tilhørende svar fra departementet v/ Torbjørn Røe Isaksen etter nevnte samtale.

Først til sakens kjerne: Vi som bemanningsselskap ble pålagt etter en lovendring i 2019 å fast ansette våre utleide medarbeidere. De fleste av våre ansatte med god jobberfaring eller relevant god utdannelse har fra 50% til 100% fast stilling, litt avhengig av etterspørsel fra kunde og ønsker fra den enkelte medarbeider.

Så har vi de som faller litt utenfor, de som ikke har noe særlig med utdannelse eller arbeidserfaring, eller er skoleungdom, med andre ord de som sliter med å bli innkalt til intervju og som «aldri» får seg jobb: hva med dem? Vi ønsker å kunne gi også disse menneskene en sjanse! En sjanse til å vise hva de er gode for, til å få prøve seg ute hos bedrifter og til å knytte viktige nettverk i lokalsamfunnet. Vi har gjennom mange år flere eksempler på mennesker som har startet opp med en lav stillingsprosent, som har fått vist frem hva de er gode for, fått økt stillingsprosenten sin og til slutt endt opp i en fast stilling hos kunder av oss – nettopp fordi vi ga dem en sjanse. Resultatet kan ende opp med at vi i stedet lukker døren helt for de som faller litt utenfor, at vi ikke «tør» å gi dem en sjanse fordi vi ikke kan starte «i det små».

Isaksen sier til avisen at påleggene fra myndighetene ikke er ment for at bemanningsbyråene skal kunne fortsette å bruke så små stillingsbrøker. Ok, hva er så alternativet for nevnte personer?

At vi må unnlate å ansette de som faller utenfor samfunnet, de som mangler nok erfaring til å få en høy stillingsprosent umiddelbart, eller de som rett og slett har lyst til å prøve noe nytt for å få komplementær kunnskap? Er det ikke bedre for arbeidssøkere å ha NOE å gjøre, NOE meningsfylt å gå til? Denne lovendringen var ment å SIKRE retten til arbeid. Vi er redd effekten blir det motsatte: at vi ender opp med å måtte stenge døren for de som ikke blir kalt inn til noe intervju og ikke har så lett for å få seg fast jobb. Vi som bemanningsselskap tvinges til å bli enda hardere på utvelgelsen av nevnte kandidater til fast ansettelse, og må unnlate å gi en sjanse til de vi kanskje har troen på, men som ikke kan vise til arbeidserfaring eller har referanser fra tidligere arbeidsforhold.

People4you ønsker å gi alle mennesker en sjanse, også de som ikke har en gullglinsende CV og sjelden blir innkalt til intervju på en utlyst, fast stilling. Vi ønsker å gi mennesker en sjanse til å vise seg frem for arbeidsgivere, selv om det måtte innebære en lav, fast ansettelsesprosent i starten.

Avslutningsvis vil jeg si at vi har 25 års erfaring med å rekruttere til faste stillinger for våre kunder, og har hjulpet noen tusen personer i jobb med utgangspunkt i et vikariat ute hos våre kunder. Vi har utallige eksempler på dette. Selv nå i disse dager har vi stor pågang av alle type mennesker med og uten arbeidserfaring og med variabel utdannelse, som tar kontakt for å få hjelp med å finne seg nytt arbeid. Vi håper vi fortsatt vil kunne være en god arbeidsgiver for alle type mennesker, ikke bare eliten i lokalsamfunnet og Norge.

Mvh

Ann Christin Winger Byhrø

People4you AS

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken