Gå til sidens hovedinnhold

– Vi er heldige som får være med på en historisk begivenhet, sier Maren (15) og Aurora (13)

– Vi føler oss veldig heldige som før være med på det første ordentlige svømmestevnet i Østfoldbadet noensinne og at det skjer midt i koronapandemien, forteller duoen Maren Vedahl-Bøhn (15) og Aurora Skjolden (13) smilende.

De var to av totalt fem fra arrangørklubben Mysen svømmeklubb, som torsdag kveld arrangerte det første såkalt approberte stevnet i badelandperlen Østfoldbadet. De tre øvrige fra klubben var Andrea Eibakk (17), Tobias A. Olsen (16) og Maren Sofie Nilsen Ruud (16).

(Saken fortsetter under bildet)

Er bare positive

Nevnte Maren og Aurora er begge forholdsvis ferske i Mysen svømmeklubb, men begge hadde konkurrert før de torsdag hoppet i bassenget for å konkurrere i flere øvelser i sitt første stevne på hjemmebane torsdag kveld.

– Det føles veldig fint å få konkurrere i hjemlig basseng og med våre ledere som ansvarlige. Vi synes vi er veldig heldige som får være med på dette og at det er mulig å få konkurrere i disse korona-tider i det hele tatt, forteller de to Mysen-svømmerne.

Begge trener hardt og har visse ambisjoner som svømmere.

– Vi trener to timer hver dag; tre dager i uka også en morgenøkt før vi går på skolen, samt mye i helgene. Vi svømmer så mye fordi vi synes det er gøy og fordi vi ønsker å bli gode, understreker Aurora Skjolden og Maren Vedahl-Bøhn. Sistnevnte skulle også hatt med tvillingsøsteren Nora Vedahl-Bøhn i stevnet, men Nora hadde skadet seg og gikk dermed glipp av den historiske begivenheten i Østfoldbadet.

Maren og Aurora skryter av det fine miljøet i Mysen svømmeklubb:

– Det er et veldig fint miljø hos oss, der alle er venner med hverandre uansett alder og kjønn, forteller de to mens de smiler bredt.

Begge Mysen-svømmerne oppnådde for øvrig pallplasseringer i stevnet i sitt hjemlige basseng.

Klubbens eldste deltaker i stevnet, Andreas Eibakk, er også fornøyd over at stevnet kunne gjennomføres.

– Det har vært lite med stevner som har vært mulig å være med på i år. Derfor er dette bare så deilig å få være med på, påpeker han.

Andreas og Maren Sofie Nilsen Ruud kapret også begge pallplasseringer.

Tobias A. Olsen var den av Mysen-svømmerne som hadde størst sportslig suksess denne torsdagskvelden. Han vant flere øvelser i sin klasse.

Det sportslige utbyttet for klubbens egne, var med andre ord også positivt.

Veldig stolte

– Det å kunne arrangere dette første stevnet i Østfoldbadet er vi veldig stolte over. Det krever et stort apparat for å gjennomføre noe slikt – spesielt på grunn av smittevernreglene. Med hjelp av de andre klubbene i kretsen har vi totalt med rundt 25 personer for å klare og avvikle dette. En del av klubbens medlemmer er med her kun to å sørge for hyppig bruk av Antibac de fleste stedene svømmerne og de øvrige beveger seg, forteller Marianne Eklund, som har vært hovedtrener i Mysen svømmeklubb i syv år.

(saken fortsetter under bildet)

Hun påpeker at klubben har vært veldig restriktive når det gjelder å følge smittevernreglene for slike arrangementer.

– Stevnet er i utgangspunktet primært for svømmere i alderen 13–19 år og det er kun med deltakere fra klubbene Halden, Kongsten og Moss i tillegg til våre fra Mysen. Totalt er det vel 50 deltakere, som alle stort sett svømte flere øvelser. Likevel klarte vi å gjennomføre stevnet på rundt en time, helt i tråd med tidsskjemaet, påpeker Eklund med tydelig stolthet.

Kommentarer til denne saken