– Det kommer til å bli mye fart og action. Mange er nok spente siden det er første løp for sesongen. Er bilen i topp stand etter vinteren? Har man fått testet nok? Hvor gode er konkurrentene? Det er mange spørsmål hos førerne før helgen, humrer Anders Krogstad.

Han er leder i Indre Østfold Motorsport, som er en paraplyorganisasjon for NMK Trøgstad, KNA Indre Ytre Østfold og NAF Øvre Østfold. Indre Østfold Motorsport står som arrangør av årets første NM-runde i rallycross.

(Saken fortsetter under bildet)

– Det meste er på plass. Nå venter vi egentlig bare på at helgen skal komme, humrer han, og skryter av staben han har rundt seg.

– Organisasjonen består av masse rutine og folk som har vært med i mange år. I tillegg har vi alltid noen ringrever som vi kan lene oss litt på og som alltid stiller opp, forteller han.

Kjøring hele helgen

Lørdag kjøres det trening og tre innledende omganger. Søndag går fjerde og siste innledende omgang, og deretter finaler. Det skal konkurreres i hele sju forskjellige klasser: Junior, klasse 1 (opp til 1.600 ccm), klasse 2 (opp til 2.000 ccm), klasse 3 (opp til 2.400 ccm), klasse 4 (over 2.400 ccm), klasse 5 (supercar) og historisk (1974 modell eller eldre). Totalt er det rundt 110 førere til start.

(Se lørdagens kjøring direkte her)

– I fjor var det 80 førere med. Så det er langt flere som er med i år. Det er vi fornøyde med. Det kommer nok av at koronaen nå er over og folk er klare for å komme i gang igjen, mener Krogstad.

(Se søndagens kjøring direkte her)

Fjerde og siste innledende omgang på Momarken sendes her.

For første gang på to år blir denne NM-runden avholdt helt uten korona-restriksjoner, og det er derfor ventet mange tilskuere til arenaen for å følge de tette og intense duellene der garantert flere lokale førere også vil ha hovedroller. For av de påmeldte er over 20 fra de tre lokale klubbene.

Mange lokale med

En som har vært med i gamet lenge og som har kontroll på startfeltet er Even Frøshaug. Trøgstingen har gått igjennom de sju klassene som skal kjøres og forteller her hvilke lokale førere som stiller.

– I juniorklassen finner vi Torjus Svenneby fra NMK Trøgstad. Han ble nummer to i denne klassen sammenlagt i fjor, knepent slått av klubbkompis Sindre Madsen Moe og er veldig sugen på å klatre øverst på pallen i år, forteller han.

– I klasse 1 stiller Robin Bakke Andresen og Hans Ola Frøshaug på startstreken. Begge kjører for NMK Trøgstad. Robin har kjørt denne klassen i mange år og har en sølvmedalje som sitt beste. Hans Ola debuterte i fjor, men slet med mye tekniske problemer som han mener å ha fått rettet opp i nå, sier han videre.

– I klasse 2 har vi bare én deltaker fra lokal klubb. Det er Johny Sandmo, NMK Trøgstad. Dette er en gammel ringrev med mange NM-tilter i bagasjen, fortsetter Even Frøshaug.

– I klasse 3 er det hele ni førere fra lokale klubber. Mathias Minge, NMK Aremark, Eddie Tuominen, NMK Aremark, Sander Engsvik, NMK Trøgstad, Christoffer Novak, NMK Trøgstad, Alf Johan Stabell, KNA Indre Ytre Østfold, Nicholas Andersen, KNA Indre Ytre Østfold, Matias Rud, KNA Indre Ytre Østfold, Andreas Tveter Nilsen, NMK Aremark og Kim Roar Johansen, NMK Trøgstad. Av disse, så er det Sander Engsvik som har den beste NM-plasseringen med en sølvmedalje fra fjoråret, da kun slått av storebror Simen, sier Frøshaug.

– I klasse 4 har vi tre nykommere. Sindre Madsen Moe, NMK Trøgstad har kjøpt bilen til Hans Jøran Østreng og har tatt steget fra junior til klasse 4! Simen Engsvik, NMK Trøgstad og Jørgen Syversen, NMK Aremark kommer opp fra klasse 3. Det blir veldig spennende å se hva disse kan få til. Markus Johannesen NMK Trøgstad, Thomas Tørnby, NMK Trøgstad og Robin Rørvik, NMK Aremark stiller også i denne klassen, forteller han.

– Hans Jøran Østreng, NMK Trøgstad har tatt steget opp i supercar (klasse 5). Dette er biler med 4-hjulstrekk og turbomotor på rundt 600 hestekrefter. I denne klassen finner vi også unggutten Tobias G. Andersen fra Spydeberg som kjører for Østfold Motorsport. Det blir virkelig moro å se disse bilene ligge på tvers rundt Momarken bilbane, sier han.

– Historisk rallycross er en voksende klasse der biler må være 1974 modell eller eldre, og motor ikke kan være større enn 2.200 kubikk. Brødrene Richard og Ole Sæther, NMK Trøgstad har bygd opp to flotte bobler. Martin Joakimsen, NMK Trøgstad stiller med en Volvo 142, legger Frøshaug til.

Rallycross klasse 1

155 (startnummer)

Robin Bakke Andresen

NMK Trøgstad

Opel Corsa C

130

Anders Hansen

KNA Indre Ytre Østfold

Audi A1

107

Hans-Ola Frøshaug

NMK Trøgstad

Opel Corsa

170

Sean Olsen

NMK Trøgstad

Citroen Saxo

Rallycross klasse 2

210

Johny Sandmo

NMK Trøgstad

Opel

Rallycross klasse 3

315

Mathias Minge

NMK Aremark

Ford Puma

346

Eddie Tuominen

NMK Aremark

Volvo S40

302

Sander Engsvik

NMK Trøgstad

BMW E30

380

Christoffer Novak

NMK Trøgstad

Hyundai

347

Alf-johan Stabell

KNA Indre Ytre Østfold

Volvo 242

309

Andreas Tveter Nilsen

NMK Aremark

Volvo C30 RX

306

Nicholas Andersen

KNA Indre Ytre Østfold

Volkswagen Polo

304

Mathias Rud

KNA Indre Ytre Østfold

BMW E46 M power

335

Kim Roar Johansen

NMK Trøgstad

Opel Astra 16V

Rallycross klasse 4

477

Simen Engsvik

NMK Trøgstad

Volkswagen Polo

480

Sindre Madsen Moe

NMK Trøgstad

BMW E30

416

Markus Johannessen

NMK Trøgstad

Volvo S40

433

Robin Rørvik

NMK Aremark

Volvo S40

407

Thomas Tørnby

NMK Trøgstad

Toyota Corolla

499

Jørgen Syversen

NMK Aremark

Ford

Rallycross klasse 5

550

Tobias G Andersen

Østfold Motorsport

Volvo C30

585

Hans-Jøran Østreng

NMK Trøgstad

Hyundai

Rallycross klasse historisk

740

Martin Joakimsen

NMK Trøgstad

Volvo 142

707

Ole Johan Sæther

NMK Trøgstad

Volkswagen 1303

708

Richard Sæther

NMK Trøgstad

Volkswagen 1303

Rallycross klasse junior

2

Torjus Svenneby

NMK Trøgstad

Honda Civic

Finalene i rallycross på Momarken kjøres fra klokka 12:00 søndag.