Tidligere i vinter fikk de to jentene fra Askim IF klarsignal til å delta i senior-NM i kombinert, men fikk ikke deltatt i langrennsdelen på Beitostølen på grunn av koronasituasjonen i Indre Østfold. Denne helga lå alt til rette for deltagelse i junior-NM i hopp for kvinner i Vikersundbakken (K65). De fleste av konkurrentene hopper til vanlig i eliteklassen i norgescupen.

Jentene fra Østfold som ennå ikke holder junioralder, var ikke ventet å kunne hevde seg i den individuelle konkurransen. Siden rennet gikk i K65-bakke, som er den bakkestørrelsen jentene skal konkurrere i på Hovedlandsrennet i mars, ga det mening å stille i dette mesterskapet.

LES OGSÅ: Frivillige jobber døgnet rundt for å skape skiløyper: – Legges ned en enorm dugnadsinnsats, men det er jo litt moro

To venninner = kretslag

For å kunne stille i lagkonkurransen, måtte det være to deltagere fra samme skikrets. Dermed dannet venninnene Mariell og Josefine Østfolds kretslag. Konkurrentene fra Buskerud, Frida Berger (Røykenhopp) og Ingrid Hordvik Kleven (Kongsberg IF) tok gull og sølv i den individuelle konkurransen, og vant en suveren seier i lagkonkurransen. Mariell og Josefine hoppet omtrent like langt i lagkonkurransen som i den individuelle konkurransen og sikret seg sølvet. Etter at sølvet fra sikret, var det glade jenter på sletta i bakken.

– Vi er veldig glad for at vi fikk tillatelse til å delta i dette mesterskapet. Det er inspirerende å møte andre jenter som hopper på ski, og det er veldig fint å konkurrere med mer erfarne jenter. Da får en se hvor en selv står og hva en må jobbe med for å utvikle seg, sa Josefine.

(Saken fortsetter under bildet)

Ettersom jentene fra Indre Østfold først blir juniorer neste sesong, burde det ligge godt til rette for å kunne komme lenger ned bakken i junior-NM i kommende vintersesonger. Det er imidlertid kombinert som er hovedsatsingen for disse jentene, og økter på skøyteski og rulleski er derfor like viktig trening som hoppingen.

– Det er Hovedlandsrennet i mars som er hovedmålet denne sesongen. Der skal vi delta både i hopp og kombinert, alle øvelser vi får lov til i delta i, sa Josefine og Mariell.

LES OGSÅ: Mariell (15) og Josefine (15) ble nektet å delta i NM fordi de er fra Askim: – Klart det er surt

Unge hoppere med god utvikling

I tillegg til junior-NM for kvinner ble arrangert renn i norgescupen i normalbakken i Vikersund (K105). Der deltok Marius Aas Hast (Mysen IF) i eliteklassen, Sigurd Myrvang (Askim IF) i B-klassen og Adrian Aadalen (Trøgstad SK) i C-klassen. Sigurd og Adrian er førsteårsjuniorer og er i likhet med Marius med i treningsgruppe i Kollenhopp i Oslo.

Lørdag slo Adrian til med hopp på 113,5 og 115,5 meter. Det var de to lengste hoppene i C-klassen, og seieren var sikret. Søndag fulgte han opp med hopp på 115 og 111 meter og endte på 2. plass.

(Saken fortsetter under bildet)

– Det var godt å endelig få det til i renn. Neste renn er junior-NM i storbakke i Granåsen i Trondheim. Jeg er spent på å prøve meg i den bakken, men har ikke satt meg noe resultatmål for mesterskapet. Jeg håper å kunne gjennomføre to gode omganger der, uttalte en strålende fornøyd Adrian.

Sigurd deltok i B-klassen for første gang etter at han hadde vunnet renn i C-klassen før jul. Lørdag leverte han to hopp på 109 meter. I første omgang kom han bakpå i landingen og ble trukket i stil, men i annen omgang satte han fint nedslag og ble belønnet med 3x17,5 i stil. Det holdt til 7. plass. Søndag fulgte Sigurd opp med hopp på 109 og 106 meter, og da var det ingen problemer med nedslag og landing. Resultatet ble en flott 5. plass, som viste at han har tatt en nytt steg i utviklingen som hopper. Junior-NM i storbakke i Granåsen blir neste renn for han også.

Marius Aas Hast rykket opp til eliteklassen etter gode plasseringer i A-klassen tidligere i sesongen. I eliteklassen var det 32 deltagere lørdag og 31 deltagere søndag. Landslagshopperen Thomas Aasen Markeng (Lensbygda) var tilbake etter skade og ga en indikasjon på hva internasjonalt toppnivå innebærer. Lørdag nådde Marius 101 og 96,5 meter og endte på 27. plass. Markeng viste klasse med 117 og 121 meter på sine hopp og vant.

Søndag ble hoppene til Marius målt til 103,5 og 102,5 meter og endte på 21. plass. Markeng var igjen vinner etter hopp på 116 og 120,5 meter.

– Det er for dårlig hopping. Jeg leter etter riktig posisjon i tilløpet slik at jeg kommer fritt ut og kan fly. Nå blir det storbakke NM i Granåsen i Trondheim som blir neste renn. Jeg kom med i begge omganger under det utsatte storbakkemesterskapet i Lillehammer før jul. Jeg skal i alle fall gjøre mitt beste for å hoppe langt uansett hvilke konkurrenter som stiller til start, oppsummerte Marius Aas Hast.

For fullstendig resultater, trykk her.