Vegvesenet gjør endringer på riksvei under VM – stenger annen vei i Indre Østfold

Fylkesvei 1034 Mørkveien være stengt for all trafikk på nordsiden av arenaen, som ligger ved Mørk Golfbane.

Fylkesvei 1034 Mørkveien være stengt for all trafikk på nordsiden av arenaen, som ligger ved Mørk Golfbane. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det blir ekstra trafikk på veiene i deler av Østfold under VM i orientering i perioden 12.-17. august. Derfor gjør vegvesenet endringer på riksvei 22.

DEL

VM i orientering er rett rundt hjørnet og veivesenet varsler nå bilister om at det trafikken ikke vil gå som normalt noen steder i Østfold.

– Vi setter ned hastigheten til 50 km/t i forbindelse med dette arrangementet, der det vil være mer biltrafikk og mer av og påkjøring i enkelte veikryss enn normalt, sier byggeleder Kim Erik Kongshaug i Statens vegvesen.

Arrangøren venter rundt 3.000 personer til konkurransen ved Knatterudfjellet i grenseområdet mellom Sarpsborg og Rakkestad. Parkering for besøkende vil skje ved Rudskogen to kilometer unna, noe som vil bli markert med egne skilt. Derifra går det skyttelbusser i retning publikumsarenaen.

Les også: Svend Sondre (27) ble «lurt» med inn i o-sporten – nå leder han mer enn 600 mennesker under VM

– Det er ventet 1.500 publikumsløpere og 300 VM-løpere til dette arrangementet. I tillegg kommer støtteapparat, frivillige og publikum, opplyser Martin Siewartz Nielsen, kommunikasjonssjef for VM i orientering.

Ved Knatterudfjellet den 13. august er det både løp som er åpne for publikum og kvalifisering til VM-finalene for eliteløperne. Disse vil foregå ved Mørk golfbane i Spydeberg de påfølgende dagene. Da vil fylkesvei 1034 Mørkveien være stengt for all trafikk på nordsiden av arenaen. Ankomst må derfor skje fra sør, og Statens vegvesen har godkjent at hastigheten settes ned i dette området.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken