Gå til sidens hovedinnhold

– Ved å leie lokaler sparer vi den nye kommunen for en investering på omtrent 20 millioner

Artikkelen er over 1 år gammel

Skattepengene våre skal brukes til å gi innbyggerne gode tjenester som skole, barnehage og sykehjemsplasser – ikke til unødvendige byggekostnader!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Spydeberg kommunestyre har fattet et helt tydelig vedtak om å etablere et nytt, flott Innbyggertorg i leide lokaler – inneholdende gode møteplasser, alle servicefunksjoner, bibliotek på bakkeplan og helsestasjon.

Det skal umiddelbart startes forhandlinger om leie av nødvendig areal for et fullverdig Innbyggertorg med alle disse funksjoner – og med planlagt innflytting tidlig på høsten i år.

Prosjektledelsen ønsker at biblioteket for all fremtid skal bli værende i dagens trange og gammeldagse lokaler i 3. etasje i kommunehuset, og allikevel ikke flytte inn i Fjellheim, noe som uansett er stikk i strid med våre politiske vedtak om at vi vil ha et «bibliotek på bakkeplan».

Vår rådmann har lojalt fulgt opp kommunestyrets vedtak og intensjon – så derfor er det med stor undring jeg ser at vi har en prosjektledelse for ny kommune, en ledelse helt uten myndighet i denne saken,

som gjør amatørmessige forsøk på å omdefinere lovlig fattede politiske vedtak i Spydeberg.

En økonomisk forsvarlig politikk

At vi ved Kommunestyrets vedtak om å leie lokaler på TeBo sparer over 20 millioner kroner, er også verdt å ta med seg i en situasjon hvor vi er pålagt å redusere våre planlagte investeringer.

Og siden jeg håper å bli politiker i nye Indre Østfold kommune, skal jeg også love innbyggerne å sørge for at lovlig fattede vedtak ikke blir sabotert, men tvert imot fulgt opp av den nye administrasjonen på en god og positiv måte!

En ny kommune skal gi bedre tjenester, men da må innbyggerne våre – og selvsagt også i Spydeberg, hvor jeg er folkevalgt – se at de får noe positivt tilbake og ikke føle seg lurt eller «overkjørt» av en overivrig prosjektledelse.

Spydeberg skal fortsatt ha en Helsestasjon

Politikerne snakket i kommunestyret utelukkende om et fullverdig Innbyggertorg med samtlige funksjoner nevnt ovenfor.

Det derfor svært overraskende at en påtroppende avdelingsleder i ny kommune nå sender e-post til en rekke av Spydebergs innbyggere, hvor hun skriver at vi kan derfor ikke forskuttere en tilstedeværelse av den (dvs. en helsestasjon) i Spydeberg – og at et egentlig Innbyggertorg – slik «prosjektet» definerer det, skal komme senere!

En politisert prosjektledelse

Som ordfører har jeg tidligere vært helt tydelig på at jeg ikke aksepterer en politisert prosjektledelse, og jeg tar det som en selvfølge at prosjektledelsen rydder opp i dette umiddelbart,

og at vi for fremtiden slipper å oppleve denne type utidige forsøk på å omdefinere politiske vedtak man ikke måtte like!

Jeg beklager å måtte gjenta selvfølgeligheter, men det er altså opp til innbyggernes valgte politikere å fatte både gode og mindre gode vedtak – og administrasjonens oppgave å gjennomføre disse vedtakene!

Kommentarer til denne saken