(Sarpsborg Arbeiderblad:) Det opplyser etaten selv i en pressemelding tirsdag.

– Vi forventer tett trafikk i Moss- og Hortenområdet til helga. Spesielt i Moss når folk skal hjem fra gatebiltreffet på Rudskogen søndag, sier Kim Eirik Kongshaug i Statens vegvesen.

Gatebil på Rudskogen Motorsenter i Rakkestad startet offisielt fredag og pågår til søndag 14. juli.

Kan føre til kø

Kombinasjonen med Gatebil-treff på Rudskogen og ferietrafikk kan føre til kø på noen av de sentrale veiene i Østfold, ifølge veivesenet.

I tillegg arrangeres det Tall Ships Race i Fredrikstad, også dette kan føre til kø på flere sentrale veier i Østfold til helgen.

Det gjelder særlig ferjesambandet Moss – Horten og riksvei 19 mellom Moss og E6.

I tillegg kan det bli tett trafikk på riksvei 22 gjennom Sarpsborg og østover mot motorsenteret i Rakkestad, samt innfartsveiene fra E6 og vestover i retning Fredrikstad sentrum der skutefesten finner sted. Basert på tidligere erfaringer tror vegvesnet de fleste besøkende kommer til å kjøre E6 ned til Sarpsborg og så oppover på riksvei 22.

Beregn god tid

Kongshaug ber folk som ferdes på Østfold-veiene om å være forberedt på kø og å beregne god tid hvis de har ting de skal rekke, særlig på søndag.

– Vi forventer tett trafikk i Moss- og Hortenområdet til helga. Spesielt i Moss når folk skal hjem fra gatebiltreffet på Rudskogen søndag. Vi ber trafikantene om å være forberedt på kø og kjøre forsiktig, sier Kim Eirik Kongshaug i Statens vegvesen.

Får endelig vist fram farens malerier