Har klekket ut en kanonplan for å lage snø på Høytorp og Kjølen med samme utstyret

Artikkelen er over 1 år gammel

– Et samarbeid om felles snøproduksjon er klokt og til beste for alle; ikke minst barna.

DEL

MARKER: Det sier Håvard Lysaker, Tommy Pedersen og Glenn Bergland fra Høytorp fort Skiteam, samt Nils Skogstad, Tore Berglund og Hans Einar Sætra fra Kjølen Sportcenter etter at de mandag kveld undertegnet en avtale som gjør at begges produksjonsutstyr heretter skal brukes felles med alle gevinstene det medfører.

Alt blir bedre

Poenget er at først skal snøkanonene, samt aggregat og tilbehøret på Høytorp flyttes til Kjølen, slik at det sammen med sistnevntes kan produseres dobbelt så mye snø der eller eventuelt på halve tiden. Deretter flyttes begge anleggenes utstyr til Høytorp for det samme der.

– Grunnen til at snøen skal produseres først på Kjølen er at deres vanntilgang ikke krever så lave temperaturer som Høytorps og derfor kan laget først der. Raskere – og eventuelt altså større mengder, forteller Høytorp Forts Håvard Lysaker.

AVTALEPARTNERNE: Nils Skogstad (f.v.), Tommy Pedersen, Tore Berglund, Håvard Lysaker, Hans Einar Sætra og Glenn Bergland i Høytorp fort Skiteam og Kjølen Sportcenter markerer enighet om snøproduksjonsamarbeid til beste for alle.

AVTALEPARTNERNE: Nils Skogstad (f.v.), Tommy Pedersen, Tore Berglund, Håvard Lysaker, Hans Einar Sætra og Glenn Bergland i Høytorp fort Skiteam og Kjølen Sportcenter markerer enighet om snøproduksjonsamarbeid til beste for alle.

– Deretter flytter vi raskt utstyret til Høytorp, som dermed også kan produsere kunstsnø raskere. En skikkelig vinn-vinn situasjon for begge parter, sier Kjølens Nils Skogstad.

– Dermed vil begge anleggene få gode snøforhold tidligere, det blir billigere og med mindre bruk av dugnadstimer, samt ditto slitasje på de frivillige. I tillegg slipper vi nye og svært kostbare investeringer i mer utstyr for begge stedene, poengterer begge to, samt de fire øvrige undertegnerne av avtalen.

– Når kan løypene stå klare til bruk?

– Vintrene i Indre Østfold er svært ustabile, men generelt dårlige, slik at det normale er omkring årsskiftet på Kjølen og i første halvdel av januar på Høytorp, svarer avtalepartnerne.

De påpeker likevel at selv om de er optimister, så koster snøproduksjonen omkring 170.000 kroner for anlegge til sammen, slik at de nøye må vurdere når de kan starte produksjonen.

– Vi er dessuten enige om gjensidig å låne bort utstyret til hverandre ved akutte behov som måtte oppstå, påpeker samarbeidspartnerne.

Treningssamarbeid også

De to stedene og samarbeidsklubbene Mysen, Slitu, Ørje, Rødenes og Töcksfors, samt Trøgstad har for øvrig allerede startet et annet samarbeid.

– Vi har avtalt å etablere noen felles barmarkstreninger for alle klubbenes løpere, samt noen samlinger. Dette er veien å gå for langrennsframtiden i Indre Østfold, avslutter samarbeidspartnerne.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags