Sp vil ikke la seg herse med etter kommunesammenslåingen

Ordførerkandidatene: Saxe Frøshaug, Anne-Grethe Larsen og Theodor Bye er ordførerkandidater i Senterpartiet til høsten.

Ordførerkandidatene: Saxe Frøshaug, Anne-Grethe Larsen og Theodor Bye er ordførerkandidater i Senterpartiet til høsten. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Senterpartiet fastslår at de vil sikre et godt samarbeid i hele Indre Østfold dersom de kommer til makta. Det markerte ved et besøk til Vamma kraftstasjon.

DEL

Kandidater fra Senterpartiet i tre kommuner i Indre Østfold møttes denne uka på Vamma kraftstasjon. Der skulle de få omvisning, og møtes som partifeller. Saxe Frøshaug, Anne-Grethe Larsen og Theodor Bye er ordførerkandidatene til partiet i henholdvis Indre Østfold, Skiptvet og Marker, og er enige om at samarbeidet mellom kommunene må fortsette.

– Vi er her for å markere det gode samarbeidet mellom kommunene og at vi vil videreføre også med den nye storkommunen, forteller Frøshaug. De forteller at nye Indre Østfold vil bli stor og virke dominerende, men at de mindre kommunene også må få plass.

– Vi må jo ikke føye oss vi som er små. Det må være rom for at små kommuner også skal kunne lykkes, sier Larsen.

Er dere redde for at den nye storkommunen vil kunne herse med de som er mindre?

– Dersom vi havner i ordførervervene i kommunene våre skal vi sørge for at samarbeidet mellom Indre Østfold, Skiptvet og Marker blir på en god måte, fastslår Frøshaug. Larsen og Bye er enige.

Les også: Han er kommunens nye rådmann – slo 13 andre søkere

– Vindkraft blir overflødig

Vamma kraftstasjon var en symbolsk plass for møtet mellom kandidatene.

(Saken fortsetter under bildet)

På omvisning: Celine Setsaas og Tord Wethelund tok med seg Sp-politikerne Lars Holene, Kjell Ove Hansen, Saxe Frøshaug, Tor Jacob Solberg, Theodor Bye og Anne-Grethe Larsen på omvisning på kraftstasjonen.

På omvisning: Celine Setsaas og Tord Wethelund tok med seg Sp-politikerne Lars Holene, Kjell Ove Hansen, Saxe Frøshaug, Tor Jacob Solberg, Theodor Bye og Anne-Grethe Larsen på omvisning på kraftstasjonen. Foto:

– Vamma er en viktig ressurs for kommunene våre, og derfor var det et fint sted å møtes. Kraftverket står for 3% av fossekraften i Norge, så det betyr jo mye økonomisk for kommunene, forteller Frøshaug.

– Det er jo i god senterparti-ånd å forvalte naturressursene på en god måte. Vi tror på de fornybare ressursene. Vann og vind er to gode alternativer, fastslår partiets ordførerkandidat i Marker, Theodor Bye.

– Den nye løsningen her på Vamma tar ut mer strøm av samme kraft enn tidligere. Med den type løsninger blir vindkraft overflødig, sier Frøshaug. 

Artikkeltags