Slutt for Askimpartiet

FORSETTER LITT TIL: Både Svein-Aage Løkke og Erik Riseberg fra Askimpartiet har fått tilbud fra andre partier. De er imidlertid fullt konsentrerte om det tverrpolitiske partiet til etter høstens valg.

FORSETTER LITT TIL: Både Svein-Aage Løkke og Erik Riseberg fra Askimpartiet har fått tilbud fra andre partier. De er imidlertid fullt konsentrerte om det tverrpolitiske partiet til etter høstens valg. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Det tverrpolitiske partiet stiller ikke liste ved årets kommunevalg, og setter et foreløpig punktum etter 16 år i Askim-politikken.

DEL

ASKIM: Styret i partiet har kommet frem til at det passer best å legge partiet på is til arbeidet med kommunesammenslåing er ferdig. Dermed blir det ingen fra Askimpartiet i bystyret etter det kommende valget til høsten.

– Vi har vel sett at det å ha et bygdeparti i prosessen med nye kommunegrenser kan være problematisk, sier nestleder Svein-Aage Løkke.

Partiet har i dag to representanter i bystyret, og har siden oppstarten i 1999 vært et viktig vippeparti i Askim-politikken. Hva som skjer med partiet i fremtiden skal avgjøres på årsmøtet kommende tirsdag. Styret holder mulighetene åpne for å stille til valg igjen ved neste anledning, enten som Askimpartiet eller under et annet navn.

Partiet hadde nominasjonslista klar, men det ble likevel besluttet ikke å stille liste.

– Vi i styret synes det er viktig å høre på hva Erik Riseberg mener. Det var han som startet partiet sammen med Joar Kløverud, sier Løkke og legger til at alle savner Kløverud etter at han gikk bort i 2012.

Nå skal både Erik Riseberg, Løkke og bystyrerepresentant Mustafa Zewy følge lokalpolitikken fra sidelinjen.

– Var det en vanskelig avgjørelse å ta?

– Nei. Egentlig ikke. Styret var helt samstemt, konstaterer Riseberg.

De to skryter av samarbeidet med de borgerlige partiene.

– Vi har blitt hørt, og samarbeidet har vært veldig bra, sier Løkke.

– Vi hadde også et samarbeid med Arbeiderpartiet tidligere, men der fikk vi lite gjennom, mener Riseberg.

Askimpartiet ble stiftet i 1999 da Joar Kløverud meldte seg ut av Fremskrittspartiet og startet opp sitt eget parti sammen med Erik Riseberg. Partiet hadde som mål å fremme Askim-borgernes beste, og har beskrevet seg selv på denne måten:  «Askimpartiet er et tverrpolitisk parti som skal arbeide for enkeltmenneskets rettigheter innen vår kommune. Vi er et uavhengig parti, grunnfestet i det kristne livssyn – og bygger på Norges Grunnlov. Som et lokalt parti, er vi innbyggernes forlengede arm – overfor Askim kommune».

Artikkeltags