– Jeg vil jo helt klart ha en borgerlig posisjon i Marker, og jeg har fått noen henvendelser. I første omgang er det snakk om å prate litt sammen, sier Kjell Erik Haug som blir Frp’s representant i Marker kommunestyre.

Men uten KrF går det ikke, og før valget ga de uttrykkelig beskjed om at de kan samarbeide med begge blokkene, men ikke med Frp. Det vil bety at KrF kan avgjøre kabalen?

Etter det avisen erfarer er KrF Ap’s førstevalg når det gjelder samarbeid, og partiet kan lokke med både varaordførerpost og utvalgsledere.

Tror du at Frp kan være med på en felles plattform med Sp, Høyre og KrF?

– Vi er alle opptatt av eldreomsorg, ungdom og bosetting. Her finnes det flere saker som kan danne en felles plattform, mener Haug.

Litt skuffet, men glad

Da avisen snakket med Haug på valgnatten var han skuffet over at Frp ikke hadde klart å få flere inn i kommunestyret.

– Jeg sammenlignet kanskje litt for mye med hva Frp i Hobøl klarte som ferskt parti. Jeg hadde håpet på tre, da hadde vi kommet inn i formannskap og utvalg.

Det som forbauser meg er at vi i kommunevalget fikk 79 stemmer, mens det til fylkestinget var 101 stemmer fra Marker. Det finnes sikkert en forklaring, de kan ha tatt feil lapp, eller også stemt for å sikre Lauvås ordførertaburetten, sier Haug som mener at enkeltpersoner har betydning i kommunevalg.

Hvem er så Haug

Han er innflytter til Marker. Opprinnelig Oslo-gutt som flyttet østover for noe år siden.

Han har jobbet med det meste, og det var de høye avgiftene i landet som fikk mannen politisk engasjert. Han stilte seg på Frp-lista i Hobøl og ble første vara til kommunestyret der. Da kan flyttet til Marker gjenopprettet han Frp i grensekommunen. Partiet har aldri tidligere hatt noen politisk innflytelse i Marker. De stilte liste ved kommunevalget i 1999, men fikk den gangen litt over to prosent av stemmene.

Nå er de inne i kommunestyre-varmen. Teoretisk kan partiet bli sittende på vippen, for Ap har ikke flertall, Høyre, Sp og KrF har heller ikke flertall. Svaret får vi en av de nærmeste dagene.