I går kveld kom nyheten om at Thor Hals (H) blir Askims nye ordfører.

Mandag ble en intensjonsavtale mellom Arbeiderpartiet og Høyre underskrevet, som klargjorde at Trygve Westgård fortsatt skulle være ordfører under forutsetning av at Høyres bystyregruppe sa seg enig i det.

Tirsdag ble det klart at de ville gå for Hals som ordfører. Høyre skal samarbeide med Senterpartiet, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet.

- Det er på tide med en annen vri, sier Hals som ser ut til å trives i rollen allerede.

- Hvordan skal dere fire partiene møtes?

- Vi lager en felles avtale for en politisk plattform. Denne skal gruppelederne utarbeide i fellesskap og vedtas i et felles gruppemøte for partiene, sier den ferske ordføreren.

Han hevder at gruppemedlemmer i bystyret var veldig interessert i en annen løsning enn et rødt/blått samarbeid. I tillegg mener han at det er mange velgere som reagerer på at Høyre og Arbeiderpartiet samarbeider.

- Jeg må imidlertid legge til at det har fungert bra, men det skal bli gøy å samarbeide med flere partier, sier Hals.

- Det er godt å vite at Senterpartiet har innflytelse, og får et mandat i formannskapet, sier Lars Holene (Sp).

- Vi har en økonomisk utfordrende periode foran oss, og vi manøvrere så godt det lar seg gjøre de neste fire årene, sier Hals.

- Jeg må si det var litt overraskende, jeg trodde vi var enige. Men sånn er livet, og jeg må innfinne meg med det og en annen hverdag, sier en tross alt blid men tydelig berørt Trygve Westgård (Ap).

Men han stiller spørsmål med hvordan det nye samarbeidet skal kunne fungere.

- Det er rart at Senterpartiet vil sette inn en fra Fremskrittspartiet som ordfører, og at det største partiet, som er Arbeiderpartiet, kuttes ut. Noe annet er at det i Formanskapet nå blir fire menn og bare en kvinne, det er ikke lovlig, men de har vel funnet ut av det, sier Trygve Westgård.