I ellevte time fikk Hobøl Sp på lørdag tilbud om ordførervervet hvis de ble med i en flertallskonstellasjon med Høyre og Frp. De tre partiene ville dermed ha vippet påtroppende ordfører Håvard Osflaten (Ap) ut av ordførerstolen. Sp har nå blitt enige om at de ikke ønsker å bryte den allerede inngåtte avtalen med Ap og Venstre. Ifølge Mjærum har det ikke vært splid innad i partiet om dette spørsmålet.

– Alle de involverte har vært enige om at vi skal takke nei. Vi har inngått en kontrakt, og vi må være til å stole på, sier Mjærum. Han forstår godt at Frp og Høyre kommer med tilbudet.

– Det er lov å prøve seg. De har jo ingenting å tape, sier han. Sp uttalte i gårsdagens avis at de ville takket ja hvis tilbudet hadde kommet før avtalen var undertegnet. Avtroppende ordfører Håvard Jensen (Frp) er ikke skuffet over avslaget.

– Hvis man blir skuffet i politikken, må man finne på noe annet å gjøre. Det står respekt av Sp’s avgjørelse. Men jeg er litt overrasket over at et parti kan glemme fire år med veldig godt samarbeid, sier han. Håvard Jensen noterer seg også at de burde vært tidligere ute med frieriet.

– Nå har vi spilt vårt siste kort, sier han. Nå venter fire år med opposisjonspolitikk på de borgerlige i Hobøl.