Den populære restauranten blir spiseri og landhandleri

Klare for noe nytt: Tuva Bredeg (f.v.), Anne-Marit R. Vammeli, Marit Vikingstad Udahl og Madelen Strand ved Villa mat og mer i Mysen. Staben beskriver det nye konseptet på følgende vis; «Vi baker alt vi serverer, men er ikke et bakeri. Vi serverer mat i mange varianter, men er ikke en vanlig kafé. Vi vil selge god, norske småskalaproduserte matvarer, men er ingen vanlig butikk».

Klare for noe nytt: Tuva Bredeg (f.v.), Anne-Marit R. Vammeli, Marit Vikingstad Udahl og Madelen Strand ved Villa mat og mer i Mysen. Staben beskriver det nye konseptet på følgende vis; «Vi baker alt vi serverer, men er ikke et bakeri. Vi serverer mat i mange varianter, men er ikke en vanlig kafé. Vi vil selge god, norske småskalaproduserte matvarer, men er ingen vanlig butikk».

Artikkelen er over 3 år gammel

Marit Vikingstad Udahls lidenskap for mat får nytt utløp. Her skal norske ferskvarer bugne og lokale leverandører bli mer synlig.

DEL

MYSEN: Som matproduksjonen selv, følger også Marit Vikingstad Udahls ideer en viss syklus. Hun har flere ganger endret konsept innen mat og servering, og nå er det bare den tiden igjen, forteller hun. Mandag 5. september stenger hun dørene for gjestene på Villa mat og mer, og åpner opp for håndverkerne som skal jobbe.

Grüne woche inspirerte

– Forhåpentlig åpner vi igjen torsdagen samme uke. Da til nye Villa mat og mer – spiseri og landhandel, forteller Vikingstad Udahl.

– Hvorfor vil du endre?

– Jeg gjør dette fordi jeg har lyst. Av glede til mat, tradisjoner og nytenking. Vi elsker å jobbe med mat, og har alltid vært opptatt av norske, lokale varer og småskalaprodusenter. Ideen har ikke kommet over natta. Jeg ble blant annet inspirert på matmessen Grüne Woche i Tyskland, forteller restauranteieren

– Hva blir annerledes?

– Vi skal gjøre om lokalet, slik at det første som møter kundene er en stor, bugnende ferskvaredisk. Her blir det alt fra oster og kjøtt til deilige kaker, focaccia og annet bakverk. Du skal få følelsen av å komme inn i en god, gammeldags landhandel. I spiseriet vil kundene få servert blant annet salater, blingser. I tillegg vil vi fortsette med rett etter jobben. Middag, og supper. Tanken er at du skal spise her, men også ta med deg hjem. Vi ønsker å dele gleden ved norske, ærlige råvarer. Det er dessuten flere produsenter i vårt distrikt som jeg ønsker å selge fra, forteller hun.

Roser andre aktører

– Vi er avhengig av hverandre, legger restauranteieren til. Og roser i samme stund andre restaurantaktører i Myen, som La Moss og Her og hjem.

– Vi er en del av et fellesskap, og vil opprettholde plassen vi bor på, påpeker gründerkvinnen.

Artikkeltags