Tarjei (25) skal hjelpe studenter med å lage sosiale arrangementer

BLE VALGT: Tarjei Opsahl på talerstolen under NITO Studentenes landsmøte.

BLE VALGT: Tarjei Opsahl på talerstolen under NITO Studentenes landsmøte. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nylig ble Tarjei Opsahl (25) fra Ørje valgt som regionansvarlig i sentralstyret til NITO Studentene.

DEL

ØRJE/TØNSBERG: Opsahl studerer til daglig anvendt mikro- og nanoteknologi ved Høgskolen i Sørøst-Norge avdeling Vestfold, der han også er nestleder for NITO Studentenes lokallag. Nå forteller 25-åringen at han gleder han seg til å få jobbe med masse flinke mennesker, både gjennom de forskjellige lokallagene og i sentralstyret, og å være med på å påvirke studentenes hverdag.

Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon (NITO) er med sine mer enn 86.000 medlemmer Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer med bachelor, master og høyere grad.

LES OGSÅ: Darin (18) kom rett inn på teaterskole

(Saken fortsetter under bildet)

SENTRALSTYRE: Tarjei Opsahl (til venstre) sammen med resten av NITO Studentenes påtroppende sentralstyre.

SENTRALSTYRE: Tarjei Opsahl (til venstre) sammen med resten av NITO Studentenes påtroppende sentralstyre. Foto:

– Hva er NITO Studentene?

– NITO Studentene er en politisk nøytral interesseorganisasjon. NITO Studentene er den sterkeste utdanningspolitiske stemmen for ingeniør- og teknologistudenter, og jobber særlig for finansiering av ingeniør- og teknologiutdanningene, struktur og kvalitet i høyere utdanning, og praksis.

– Hvorfor ble du med i NITO Studentene?

– Jeg ble med i NITO-studentene for å bidra til å få bedre arrangementer for studentene, fordi vi ikke hadde gode nok faglige og sosiale arrangementer ved skolen.

– Hva slags arbeidsoppgaver vil du få?

– Jeg vil bli tildelt en region. Arbeidsoppgavene mine blir å følge opp saker eller hjelpe de ulike studentlokallagene når de trenger å arrangere noe sosialt. Det viktigste for meg er å gjøre det enklest mulig for studentlokallagene rundt omkring i Norge å få til faglige og sosiale arrangementer for medlemmene. Samtidig ønsker jeg å knytte bånd mellom studentlokallagene slik at de kan få et bedre samarbeid både med hverandre og med NITOs lokale avdelinger. Det gjør at det generelt vil bli et bedre tilbud for alle NITOs studentmedlemmer.

– Hvor mange studenter får du ansvar for?

– Det er over 12.000 studenter i landet avhengig av regionen jeg blir tildelt kan det variere men mellom 2.000 og 4.000, tipper jeg. Men styret vil jobbe sammen, og det er mest kontakt med lokallagene.

– Hvordan ble du valgt?

– På landsmøtet da delegater fra alle organisasjonens 22 lokallag var samlet, der blant annet nye styremedlemmer skulle velges.

– Hvordan føles det å bli valgt?

– Jeg synes det er veldig hyggelig å bli valgt, det viste at jeg har tilliten til de ulike lokallagene. Det er veldig morsomt.

Når trer du inn i vervet?

– 1. juli.

– Hvor lenge har du igjen av studiene dine?

– Forhåpentlig består jeg alle eksamenene og er ferdig med andreåret i sommer. Akkurat nå tar jeg en bachelorgrad. Jeg har lyst til å gå videre og ta master.

– Hva kan du jobbe med når du er ferdig?

– Mye forskjellig – alt fra helse til fornybar energi. Alt som har små komponenter.

Artikkeltags