Nylig omtalte Smaalenenes Avis fire Høyre-medlemmer, av dem tre kommunestyrerepresentanter, som meldte seg ut av partiet for å danne Marker bygdeliste.

Loven krever at minst 2 prosent av den stemmeberettigede befolkningen skriver under på at de støtter dannelsen av bygdelisten. Det tilsvarer rundt 80 underskrifter i Marker.

– Men vi skal ha 100, sa Åsmund Degnes, en av utbryterne 14. oktober.

Stiftelsesmøte mandag

– Hvordan har dette gått?

– Vi har 80 navn på listen og skal levere den til valgstyret i Marker. Så vi skal stille liste før valget neste høst, sier Degnes.

Han legger til at listen også skal registreres i enhetsregisteret i Brønnøysund.

– Mandag skal vi ha stiftelsesmøte på rådhuset. Da blir det blant annet valg av styre, sier han og håper markingene møter opp mannsterke.

– Vi tar også gjerne imot flere underskrifter, legger han til.

Mangler 20 underskrifter

Frank Finstad i Folkets Stemme i Indre Østfold kommune er også på jakt etter underskrifter. Han må ha 300 for å kunne stillte liste ved kommunevalget neste høst. Så langt har han litt over 280 navn.

– Vi mangler i underkant av 20 underskrifter. Fristen for å levere listen med navn er 31. mars neste år. Dette klarer vi, sier en optimistitsk Finstad. Han legger til at under styremøtet nylig, fikk medlemmene med seg lister for å sanke flere underskrifter.

Meldte seg ut av Høyre for å danne bygdeliste: – Det er for mye listefyll i kommunestyret nå

Finstad på kumulert førsteplass – se hvem han fikk med seg på listen til Folkets Stemme