– Jeg er jo ikke helt sikker på om jeg kommer til å flytte tilbake selv. Det er så lenge til, men jeg kan kanskje tenke meg å komme tilbake til Indre Østfold. Jeg liker meg her, men jeg må si at det er en del ting som kunne ha vært enda bedre, og som er viktig for at jeg faktisk skal ha lyst til å komme tilbake, sier Erlend Hammersborg fra Eidsberg.

(Saken fortsetter under bildet)

Jobbmuligheter

Begge mener at det å ha mange jobbmuligheter å velge mellom er en viktig faktor.

– Det må være muligheter for jobb innenfor det jeg har utdannet meg til, sier eidsbergingen.

Hanna Larsen er klar på at det må være flere og mer varierte yrker for at hun skal komme tilbake.

– Etter hvert vil jobb ta mer og mer plass i hverdagen vår, og akkurat derfor er det så viktig at Indre Østfold gir oss mange muligheter å velge mellom, sier hun.

(Saken fortsetter under bildet)

Kollektiv transport

– Kollektivtilbudet må rett og slett bli bedre. Det er noe som engasjerer både unge og voksne, og de fleste er enige om at tilbudet er for dårlig til den prisen – det er for dyrt. Det går for eksempel tog til Rakkestad, men det er veldig sjelden. Busstilbudet til Ørje er også veldig dårlig, fortsetter jenta.

Hammersborg sier seg enig med Larsen og påpeker at det også en avgjørende faktor som kan bidra til at flere kommer tilbake til Indre Østfold.

(Saken fortsetter under bildet)

Må ta vare på naturen

Larsen mener at fylket vårt må bli mer miljøvennlig i framtida.

– Jeg synes at vi kan bli bedre til å ta vare på matjorda, turområdene og naturen generelt. Vi kan verne matjorda ved å snu om kostholdet vårt til et mer plantebasert og økologisk kosthold, noe som både er godt for miljøet og for oss. Det er viktig at hele fylket jobber for en bedre fremtid for oss alle, sier Hanna Larsen.