Ungdommene i klubbstyret i "Timeout" er veldig glade for gaven, som ble overrakt på fredag.

– Jeg synes det er overraskende, men samtidig kult. Det er snilt, sier Helene Thorvik (16).

– Vi føler oss heldige, men det er også fortjent. Vi har jobbet hardt gjennom korona, legger Lina Jahn Mohseny (15) til.

Hva pengene skal brukes til vet de ikke ennå, men de er bestemte på at pengene skal brukes på en måte som inkluderer mange ungdommer.

– Vi er ikke helt bestemt ennå. Vi må bruke tid på å bestemme. Kanskje en tur til Tusenfryd eller Østfoldbadet. Noe som inkluderer, sier Lina.

– Jeg vil tro pengene går til arrangement, sier Adrian Ramberg Westgård (15).

De regner med at de kommer til å bruke pengene til høsten, og den symbolske gavesjekken er allerede hengt opp godt synlig i klubbens lokaler.

Pengegave fra bøndene

– I påska hadde vi et påskelotteri. Vi samlet inn penger som vi ønsker å gi til ungdommen, sier Thomas Riiser, leder i Askim Bondelag.

De samlet inn nesten fem tusen kroner, og de siste kronene la bondelaget inn for å få et rundt tall. Vinneren av selve lotteriet stakk av med en gavekurv med lokalmat. Det er ikke uten grunn at bondelaget valgte å gi pengene til ungdommene.

– Vi er opptatt av å ta vare på generasjonen etter oss, sier Riiser.

På grunn av nedstengning i samfunnet, har det være lite arrangementer for ungdommene, og for resten av befolkningen for øvrig.

– Det har vært lite aktiviteter, sier Riiser og forteller hva han tenker pengene kan gå til:

– Pengene er ikke øremerket noe. Vi tenker at de kan bruke det på aktiviteter. Jeg er trygg på at de bruker pengene fornuftig. De ser ut som fornuftige ungdommer, sier Riiser.

– De bestemmer

Renata Markota (43) er fagansvarlig for ungdomsklubbene i Indre Østfold, og jobber som leder på "Timeout". Hun er bestemt på at det er ungdommene som skal velge hva pengene skal gå til.

– Det er de som bestemmer, så lenge det er innafor. Det er helt opp til dem. De fikk pengene, og de får velge. Vi er heldige som har et oppegående klubbstyre, sier Markota.

Ungdomsklubben har vært stengt i takt med at skolen har vært på rødt nivå. Nå som det er gult nivå på skolen, har de åpent. De har hatt åpent de tre siste fredagene. Markota sier at ungdommene setter pris på at klubben kan holde åpent.

– Det er de veldig glade for. De trenger det virkelig, sier hun.