Ny hverdag i statene

Aktiv skolehverdag: I USA skjer det mye aktivitet på skolens områder. Her er Aurora Hoff (i midten) på amerikansk fotballkamp med nye venner.  ALLE FOTO: PRivat

Aktiv skolehverdag: I USA skjer det mye aktivitet på skolens områder. Her er Aurora Hoff (i midten) på amerikansk fotballkamp med nye venner. ALLE FOTO: PRivat

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Da Aurora Dybdahl Hoff fikk vite at hun skulle på utvekslingsstudent i Idaho trodde hun det ville bli kjedelig. Der tok hun feil.

DEL

IDAHO: Hoff er på utveksling nordvest i USA, i byen Middleton.

Varm velkomst

– Middleton er en liten by med drøye 5000 innbyggere. Den første gangen jeg kom hit ble jeg overrasket. Byen er fortsatt veldig gammeldags og alle bruker cowboystøvler, men jeg er veldig glad for at jeg kom akkurat hit, sier Askim- jenta.

Både vertsfamilien og skoleelevene tok imot 17- åringen med åpne armer.

– Da jeg kom til flyplassen sto vertsfamilien min med plakater og ballong. Familien min består av foreldre, 6 sønner og en datter, men alle sønnene har flyttet ut. På skolen min er det fem utvekslingsstudenter i år, så jeg føler meg ikke alene. I tillegg går jeg til samme kirke som en del av elevene, så jeg kjente noen før første skoledag. Familien min er mormonere, så jeg lærer mye nytt, sier Hoff.

– Jeg er så heldig å få lære om flere kulturer på en gang. Dette er fordi vertsfamilien min har bodd 12 år i Japan, sier hun.

Aktiv hverdag

Til tross for at Middleton er en liten by, står aktivitetene i kø.

Vennegjeng: Aurora ble godt tatt i mot i Middleton. Her er hun med noen av de nye vennene sine.

Vennegjeng: Aurora ble godt tatt i mot i Middleton. Her er hun med noen av de nye vennene sine.

– Amerikansk fotball er stort her. På kamper har vi en egen studentseksjon. Hver kamp har et utkledningstema,. På middleton High School er det forskjellige idretter etter skolen. Jeg driver med cross country, altså terrengløp, sier hun.

– Snart er det homecoming, halloween og thanksgiving. Jeg gleder meg til å feire alle helligdagene her. I USA gjør de mye ut av dem, sier utvekslingsstudenten.

Store kulturforskjeller

Det er tydelige kulturforskjeller mellom USA og Norge.

– Den aller største forskjellen er skolesystemet. Dagene varer like lenge, men de virker ofte kortere her. Selve uka er bygd opp annerledes, og prøvene er som oftest multiple choice. Alle driver også med aktiviteter etter skoletid, sier Dybdahl Hoff.

– I tillegg til skolesystemet vil jeg si at menneskene og maten skiller seg mye fra det som er vanlig i Norge, sier 17-åringen.

Artikkeltags