ASKIM: En av representantene som debatterte var 20-åringen Petra Brinch fra AUF.

– Panel er spennende, selv om jeg blir nervøs. Vi har forberedt oss i godt over et halvt år. Jeg ønsker jo å få frem mest mulig av Arbeiderpartiets politikk, og hvorfor de bør stemme på oss. Panel er kjempegøy. Det er utrolig artig hvis vi drar noen vitser og hele salen begynner å le. Da er det ekstremt gøy, forteller hun.

Engasjerte elever

Tyri Amalie Andresen (16) fra Askim var en av elevene som var publikum under skoledebatten i Askim.

– Etter debatten følte jeg meg litt klokere på noen av partiene. Det var en bra og interessant debatt. Jeg synes Høyre og Frp gjorde det ekstra bra. Det er de partiene jeg er mest enig med. Petra Brinch synes jeg var flink til å snakke for seg, sier Askim-jenta. Jørgen Jørlo (17) fra Skiptvet var en annen av elevene som fulgte med på debatten.

– Jeg hørte noe nytt under debatten, men følte jeg også har hørt mye av det før. Jeg synes Arbeiderpartiet var flinke til å komme med svar på det de andre partiene kommenterte om dem. Jeg kommer til å stemme på skolevalget vi skal ha. Selv om jeg ikke er helt sikker på hva det blir til, sier han.

Morsomt med valgtorg

Elever fra ulike skoler i Østfold fikk delta på valgtorget på Askim videregående. På Høyre sin stand sto blant andre Hans Markus Jahle (19) fra Sarpsborg:

– Det er gøy å få snakket med mange hyggelige folk. Vi liker å få høre hva folk er opptatt av og prøve å formidle hva vi står for. I tillegg hjelpe de som kanskje er litt usikre på hva de mener og tenker.

Blant tilhørerne under debatten satt 18-åringene Sandra Lund og Emilie Holm. Vårt spørsmål var om de ble klokere av å høre debattantene slåss.

– Jeg ble litt klokere og fikk vite mer enn jeg visste fra før. Det var Miljøpartiet som overrasket meg mest, men jeg mener Høyre gjorde det best og stemmer på dem, sier Sandra Lund fra Askim.

– Også jeg ble klokere av å høre debatten, men det var SV som imponerte meg mest. Jeg vet ikke helt hva jeg skal stemme ennå, sier Emilie Holm fra Spydeberg.