MYSEN: – Venstre og Unge Venstre står for det meste sammen. Men noen saker brenner vi i Unge Venstre litt ekstra for, og motsatt, sier Idun Gulla Dyrnes (18) fra Mysen.

De viktigste sakene er klima og miljø, skole og dyrevelferd.

Vil fjerne fraværsgrensa

– Når det gjelder skole, ønsker Venstre å fjerne fraværsgrensa. Vi mener at læreren selv kjenner elevene sine best, og vet hvilke forutsetninger elevene har. Vi stoler på lærerne, sier Mysen-jenta.

Partiet ønsker også at lærerne skal bruke mer tid på barn, og mindre tid på byråkrati. Barn som faller utenfor skal også få hjelp tidlig.

– I tillegg vil Venstre at lærere skal styrkes med videreutdanning, legger Dyrnes til.

Når det kommer til klima, vil Venstre satse på det fornybare, ny teknologi og forskning på dette.

– Vi vil ha varig vern av de sårbare områdene Lofoten, Vesterålen og Senja, forteller Idun.

Imot pelsnæringen

En sak Unge Venstre brenner ekstra mye for, er dyrevelferden.

– Vi har et sterkt ønske om å avvikle pelsnæringen. Forbud mot import av pels er også noe vi har lyst til å få igjennom. Unge Venstre synes også det er viktig med dyrepoliti, sier den unge politikeren. Et annet parti som mener dyrevelferd og dyrevern er viktig, er Høyre. Dersom Høyre vinner stortingsvalget, kan Venstre havne i regjering med partiet.

– Jeg synes det er greit dersom vi skal samarbeide med Høyre. Frp er jeg derimot ikke noe særlig for, sier 18-åringen.

Høyre-samarbeid

I dagens regjering sitter Høyre sammen med Frp. De to partiene har ikke flertall i Stortinget alene. Derfor har de en samarbeidsavtale med Venstre og KrF.

Ifølge Høyres nettside har partiet som mål å trygge norske arbeidsplasser. Dette gjennom prioritering av kunnskap og investering i fremtiden. De vil også ha verdens beste skoler. Erna Solberg fra Høyre og Trine Skei Grande fra Venstre kan derfor ende opp i samme regjering i fire nye år, dersom Høyre vinner stortingsvalget den 11. september.