Joachim (16) er et råskinn i bakkene – dette er hans klare mål

Jobber målrettet: Joachim Sætherbakken Hansen (16) har et sterkt ønske om å vinne konkurransene er deltar på, og da må han trene hardt.

Jobber målrettet: Joachim Sætherbakken Hansen (16) har et sterkt ønske om å vinne konkurransene er deltar på, og da må han trene hardt.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Joachim Sætherbakken Hansen (16) driver aktivt med utforsykling.

DEL

Hva slags sykling driver du med?

– Det heter utforsykling, eller utforsykling på norsk. Det går ut på å sykle forskjellige løyper på raskest mulig tid. Vi er en gruppe under Mysen IF som heter Mysen IF sykkel. Klubben er i stor vekst og vi er rundt 10 personer som drar rundt på race og konkurrerer.

Hvorfor startet du med det?

– Jeg startet med utforsykling i 2010, fordi jeg syntes det så spennende ut. Jeg fant interesse i det, og jeg syntes det var en morsom ting å drive med.

LES OGSÅ: Pallplassdryss likevel 

Hva liker du best med denne sporten?

– Det jeg liker best er at det er mye adrenalin og hastighet når jeg sykler. Også det å sykle fort og vite at alt må klaffe, hvis ikke går det galt er spennende. Jeg liker også å reise rundt til forskjellige steder og teste forskjellige nye løyper. Miljøet er også kjempe bra, og folk er hyggelige og hjelpsomme.

(Saken fortsetter under bildet)

Hva er det mest utfordrende med denne sporten og konkurransene?

– Det mest utfordrende er at det er mye å passe på. Alt må gå bra for å få til et godt race

Hvor drar du på konkurranser?

– Konkurransene skjer i Norge og Sverige. Ofte på steder som Oppdal, Åre, Gesunda, Vallåsen, Hafjell, Nesbyen, Drammen og Voss.

Hvordan pleier konkurransene å gå?

– Det pleier å gå veldig bra. Plasseringen har jeg ikke sett så nøye på, men jeg ligger på 2.–4. plass. Det er ganske tett i toppen, så det skiller nesten ingen ting mellom plassene. Jeg har ikke vunnet noe enda, men med litt mer trening tror jeg at jeg kan klare det.

LES OGSÅ: Sykkelstjernen Brage (18) har fått selskap av flere talenter 

Hvordan skal du jobbe for å klare å vinne?

– Jeg skal trene mye. Det krever mye trening for å bli best. Jeg skal jobbe målrettet og variert og fortsette som jeg har gjort til nå.

Får du mye hjelp fra foreldre eller andre?

– Mamma og pappa er gode støttespillere. Uten dem ville jeg nok ikke syklet i dag. Også BrachMountain, som er syklene jeg bruker, har hjulpet meg mye til å komme langt. Jeg er utrolig fornøyd med å kunne samarbeide med et så stort og seriøst selskap.

Vil du satse videre på utforsykling?

– Det er absolutt noe jeg vil satse videre på. Det innebærer mye hard trening, men det liker jeg.

Hva er målet ditt?

– Målet mitt er å bli best, selvfølgelig!

Fakta:

Navn: Joachim Sætherbakken Hansen

Alder: 16 år

Bosted: Hærland

Familiemedlemmer: Mamma, pappa og storebror

Hobby: Utforsykling

Favorittmat: Kyllingfilet med fløtegratinerte poteter

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken