Milos (17) drømmer om å lage en stor hit – sangene handler om hans eget liv

Rapper: Milos Stan (17) drømmer om å bli verdenskjent.

Rapper: Milos Stan (17) drømmer om å bli verdenskjent.

Av

Milos Stan (17) fra Mysen satser på rap, og mener det blir likt av mange.

DEL

– Hvorfor valgte du å starte med rap?

– Jeg har alltid likt musikk. Da jeg var mindre sang jeg andres sanger mens jeg filmet meg selv og latet som de var mine. Videoene publiserte jeg på YouTube. Vennene mine syntes det var morsomt at jeg la ut videoer, og det inspirerte meg. I 2017 prøvde jeg meg på rapping og fant ut at jeg var ganske flink i det, så da var det ikke bare på tull lenger. Nå går jeg under navnet Ekin på YouTube.

– Hadde du mye erfaring med rapping før du startet å lage sanger?

– Nei, jeg bare hoppet i det og fant ut at det funket. Jeg hadde sunget litt før, men det var ikke rap. Jeg fikk hjelp av en produsent til å spille inn sangene mine, og han sa jeg hadde talent og at jeg måtte fortsette med det for å bli enda bedre. Jeg synger mest på engelsk, men i det siste har jeg prøvd å lage noen sanger på norsk også.

– Skriver du sangene dine selv?

– Ja, jeg har skrevet alle sangene mine selv til nå, men jeg har en kamerat som hjelper meg noen ganger. Jeg skriver sanger hver dag, men jobber bare videre med de beste jeg lager. Jeg pleier å offentliggjøre cirka ti sanger hver måned. Til nå har jeg lagt ut omtrent 50 sanger, men jeg har skrevet mange fler som ikke er publisert. Jeg er veldig fornøyd med sangene mine, og den jeg er mest fornøyd med er den nyeste sangen min som er på norsk.

(Saken fortsetter under bildet)

– Hva handler de fleste sangene dine om?

– De handler om ting jeg selv har opplevd. Blant annet om de vennene mine som har stått opp for meg og hvordan det er å være ungdom. Jeg baserer de fleste sangene på egne opplevelser, fordi jeg er midt i ungdomstiden.

– Hvor lang tid pleier du å bruke på å lage en sang?

– Rundt 15 minutter. Jeg kaster bort mange av sangene mine, mens jeg spiller inn de beste etter hvert. Hvis alt går bra under innspillingen tar det rundt en time. Jeg legger ut sangene på YouTube og Soundcloud, og nå skal jeg begynne å legge ut noen på Spotify også.

– Får du hjelp av noen med sangene dine?

– Jeg får hjelp av en produsent og en god venn som heter Eiliv til å spille inn sangene mine. Jeg spiller inn alle sangene på UKH i Mysen, siden jeg får låne studioet der. Det er et utrolig bra studio og der har jeg alt jeg trenger for å spille inn sangene mine.

– Lager du musikkvideoer til alle sangene?

– Jeg har begynt å lage musikkvideo til noen av de nyeste sangene. Jeg legger ut musikkvideoene på YouTube, for da får jeg også flere visninger. Hittil har jeg lagd musikkvideo til tre av sangene mine, og de er jeg fornøyd med.

– Er det mange som liker sangene dine?

– Jeg får skryt for de fleste av sangene jeg lager. Folk sender meg for eksempel melding om at de hører på dem, og det gjør meg glad og motiverer meg til å fortsette med det jeg driver med.

– Føler du at sangene dine kan hjelpe andre på noen måter?

– Ja det tror jeg, for mange av sangene handler om både oppturer og nedturer i livet, og at jeg har startet nede på bunn, men klarer å jobbe meg oppover og ut av vanskelige situasjoner.

– Hva er målet med rappingen?

– Jeg har lyst til å klare å bli kjent i Amerika. Akkurat nå skriver jeg både engelske og norske sanger for å finne ut hva som passer meg best. Hvis jeg hadde fått sjansen til å bli kjent i Norge, ville jeg selvfølgelig tatt den og. Jeg vil bli artist for det motiverer meg til å fokusere på rapping og musikk i stedet for andre ting. Jeg vil ikke sette for høye mål, men det hadde vært gøy om jeg hadde fått det til.

– Har du en drøm du vil oppnå?

– Jeg ønsker å lage en hit som blir stor i Amerika. Jeg skal jobbe hardt og ikke gi opp uansett hva folk sier.

– Sangene handler om både oppturer og nedturer i livet, og at jeg har startet nede på bunn, men klarer å jobbe meg oppover og ut av vanskelige situasjoner.

Fakta:

Navn: Milos Stan

Alder: 17 år

Bosted: Mysen

Familiemedlemmer: Mamma, pappa og storebror

Hobby: Musikk

Favoritt mat: Hamburger

Favorittfarge: Rød

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags