Denne gjengen står bak Askims første jentebuss

MET STEPS 2017: Hele gjengen gleder seg til russetida, og her er de alle samlet. De har alle på seg Met Steps-gensere, og sitter under et stort banner med logoen deres på.

MET STEPS 2017: Hele gjengen gleder seg til russetida, og her er de alle samlet. De har alle på seg Met Steps-gensere, og sitter under et stort banner med logoen deres på. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Askims første jentebuss har mye de må ordne før russetida starter, og planleggingen er allerede i gang.

DEL

ASKIM: – Som økonomisjef har jeg i oppgave å passe på at vi ikke går i underskudd. Det er jeg som har det siste ordet når det kommer til hva pengene skal brukes til. Når det gjelder hva vi skal gjøre for å tjene pengene, gjør vi det flertallet vil. Vi vil helst drive med dugnader. Kakesalg og andre typer salg prøver vi å unngå. Hittil har vi tjent opp mot 200.000 kroner på dugnad. Det er mye arbeid som ligger i 1 million kroner, sier økonomisjefen Adèle Martinsen (18) fra Spydeberg.

– Det å være bussjef er en stor oppgave. Jeg må holde styr på alt, ta viktige avgjørelser og gi jentene på bussen oppgaver de må gjøre, sier bussjefen Hedda Hoel (18) fra Askim.

– Før vi ble en russebuss var vi alle delt på forskjellige vaner. Dette synes vi var dumt fordi vi ville være sammen i russetida. Vi hadde derfor en avstemning og de som ville bli med på bussen ble med, fortsetter bussjefen.

«Met Steps»

– Navnet «Met Steps» kommer fra tv-serien «Gossip Girl». Dette er navnet på trappen Blair Waldorf spiser lunsjen sin i serien, og ingen får lov til å sitte over henne i trappa. Da jeg så på serien la jeg merke til navnet, og tenkte det hadde blitt et kult navn. Jeg synes også at navnet matchet gruppa vår, sier den eneste gutten på jentebussen, Emil Holm (18) fra Skiptvet.

BUSSEN: Her kan du se noen av jentene inne på russebussen.

BUSSEN: Her kan du se noen av jentene inne på russebussen. Foto:

– For meg er det helt naturlig å være på bussen med alle jentene. De er vennene mine og jeg ville være med dem i russetida. Jeg var litt skeptisk i starten for jeg var usikker på hva andre ville si, men jeg har det utrolig gøy med dem på bussen, sier Holm.

– Han er utrolig bra å ha med Emil på bussen, og den hadde ikke vært det samme uten ham, tilføyer Hedda Hoel.

ØKONOMISJEF: Adèle Martinsen (18) har alt ansvaret som følger med det å være sjef for økonomien på bussen.

ØKONOMISJEF: Adèle Martinsen (18) har alt ansvaret som følger med det å være sjef for økonomien på bussen.

«Det er lærerikt»

– Å være den første jentebussen i Askim er veldig stas. Vi kan ikke la guttene regjere lenger, sier jentene.

– Det er mange som tror at russetida bare er festing og fyll, men sånn opplever ikke vi det. Jeg synes det er lærerikt å holde styr på en så stor buss. Det er litt som å styre en bedrift. Vi må ta store avgjørelser og skrive under på kontrakter, sier Hoel.

– Bussen er på en måte et prosjekt, og avslutningen på prosjektet er festen, sier Adèle Martinsen.

BUSSJEF: Hedda Marie Løken Hoel (18) er bussjef og har mye ansvar på bussen.

BUSSJEF: Hedda Marie Løken Hoel (18) er bussjef og har mye ansvar på bussen.

Fungerer bra sammen

– Til at vi er så mange på bussen fungerer vi overraskende bra sammen. Vi har alle skrevet under på en kontrakt på fire sider. Jentene på bussen har alle sterke meninger, men vi blander oss ikke inn i oppgaver vi ikke har fått, sier Spydeberg-jenta.

– Vi har et mål for tida vi har som russ. Målet vårt er at alle som er med på bussen skal få en morsom russetid sammen, konkluderer Hedda Hoel.

Artikkeltags