Askim: – Hver gang en elev tar heisen får de en straff på 50 armhevninger, 50 situps og 50 spensthopp, sier Ole-Andreas Pihlstrøm, gymlærer på Askim videregående skole.

Pihlstrøm, som har vært lærer ved skolen i åtte år, synes det blir for dumt at idrettselever skal gjøre en større innsats for å være slappe.

– For å bruke heisen må man gå forbi trappen for så å vente på heisen, når man bare kunne gått opp trappen med en gang. Forslaget om straff har blitt tatt godt imot og etter dette har heisen generelt blitt brukt mye mindre, sier han fornøyd.

Spenning i hverdagen

Eirik Ruud Søtorp (18) fra Askim går idrettslinja på skolen og er en av de få elevene som ennå tar heisen regelmessig.

– Etter at tiltaket ble innført har jeg begynt å ta heisen oftere. Det er fordi det nå har blitt spennende å ta heis. Jeg ser på det som en utfordring, siden man må gjemme seg for læreren når man skal ta heisen, sier han.

Søtorp har nylig fått sin sjette straff av kontaktlæreren sin, Pihlstrøm. Han har med andre ord ofret 300 armhevninger, sit-ups og spensthopp for å ha unnlatt å gå trappene.

– Jeg synes det er bra at forslaget kom, for da har vi i klassen ofte noe å le av gjennom skoledagen. I tillegg ser jeg på all straffen jeg får som god trening, og ikke direkte straff, mener Søtorp.

Slu elev

Marius Rømme Solberg (18) fra Spydeberg har også Pihlstrøm som kontaktlærer. Men Solberg har, i motsetning til sine klassekamerater, funnet en måte å utnytte tiltaket til sin fordel på.

– Jeg følger alltid godt med om folk tar heisen. Ser jeg at noen gjør det, tar jeg fort frem mobilen min og filmer hva de gjør. Senere kan jeg utpresse medelevene mine ved å true dem med å vise filmen til læreren, sier Solberg med et lurt smil om munnen.

Spydebergingen har selv en fortid preget av mye straff, men nå innrømmer han selv at det å ta heisen er å kaste bort tid.

– Jeg stiller meg positivt til Pihlstrøms mange forslag, spesielt dette. Det er en morsom og smart måte å gi oss bedre vaner på. I tillegg blir klassemiljøet bedre når vi alltid har noe å tulle med, sier Marius.