Mysen: Adelén Wilhelmsen flyttet med sine foreldre til Santa Clara i juli denne sommeren.

– Søsteren min er hjemme i Norge grunnet tjeneste i forsvaret. Jeg kunne ønske hun var her med oss, men hun besøker oss når det passer med permisjon, sier hun.

– Det beste med å bo i utlandet er mange nye ting og store opplevelser. Jeg får smake helt ny mat, se nye steder og møte nye mennesker og venner. Det er fantastisk å oppleve en ny kultur og hverdag, legger hun til.

Opplever mye

Helt siden de flyttet har de reist mye for å oppleve og se nye steder.

– Vi reiser en del mens vi er her. Vi har blant annet besøkt Reno og Las Vegas, Nevada, sier Adelén.

17-åringen har allerede en favorittopplevelse fra oppholdet.

– Jeg har opplevd så mye bra her nede, men det aller beste til nå må være da vi dro på roadtrip til Sør-California i sommer. Vi var blant annet innom Hollywood, Santa Monica, Venice Beach og San Diego. Det var kjempegøy å kjøre innom så mange flotte steder, sier hun fornøyd.

Fra hele verden

I Santa Clara møter Wilhelmsen nye mennesker fra hele verden med alle slags bakgrunner og religioner.

– Alle her er åpne og godtar hverandre. Jeg merker veldig stor forskjell på hvordan det er her og i Norge, sier hun.

Skolen Adelén går på heter Santa Clara High School, og hun stortrives på skolen som har rundt 2.000 elever.

– Jeg syns det er helt fantastisk å gå på denne skolen. Her går det elever fra alle verdensdeler, så jeg lærer mye om andre kulturer, samtidig som jeg får nye venner, sier hun.

Adelén forteller at det er veldig lett å bli kjent med nye folk. Hun blir tatt godt imot og mange vil bli kjent med henne.

– Jeg bestemte meg for å være åpen mot alle da jeg begynte på skolen, og det lønte seg. Jeg har fått flere gode venner som er med på å gjøre dette året fantastisk, sier hun.

Eventyrlystne foreldre

Grunnen til at familien flyttet til Santa Clara, er fordi Stein Arne Wilhelmsen, far til Adelén, jobber i IT-bransjen.

– Jeg ville gjerne bo i hjertet av Silicon Valley hvor alle teknologibedrifter holder til. I tillegg er natur, vær og klima fantastisk.

Foreldrene til Mysen-jenta har lenge drømt om å bo og arbeide i California. De angrer ikke et sekund på at de valgte å gjøre dette.

– Vi valgte å følge drømmen vår når vi fikk muligheten. Vi har vært her flere ganger tidligere og har mange venner her, sier Rita Irene Wilhelmsen, mor til Adelén.

– Vi ser frem til enda flere gode opplevelser her i California sammen med familie og venner, legger Stein Arne Wilhelmsen til.