Stian Jacobsen (16) fra Mysen og Kristoffer Sørensen (17) fra Rakkestad var de to heldige som fikk legge frem undersøkelsen de hadde laget på NRK-huset.

– Det var utrolig gøy å få oppleve dette, og vi har møtt mange betydningsfulle personer som kan hjelpe oss videre, sier Jacobsen.

Sosiale medier

Det hele startet med en skoleoppgave guttene fikk. Hele klassen undersøkte medievanene til ungdommer; hvordan de bruker for eksempel tv, sosiale medier og dataspill. Dette gjorde de ved å gå rundt og spørre elever på skolen.

– Vi var tre forskjellige grupper. Den ene gruppen skulle spørre elevene om hvordan de bruker medier. Den andre skulle lage grafiske framstillinger og den siste gruppen skulle avslutte prosjektet og sette det sammen til en fremføring, forteller 16-åringen.

– Jeg og Stian var på den siste gruppen, og vi var så heldige at vi fikk oppgaven med å legge frem det hele, sier Kristoffer Sørensen.

De måtte sette seg ordentlig inn i undersøkelsen og pugge resultatene.

– Etter undersøkelsen fant vi ut hvor mye tid ungdom faktisk bruker på sosiale medier. Det er noe å tenke over! sier Stian Jacobsen.

Møtte kjente personer

Guttene går på medier og kommunikasjonslinjen på Mysen videregående skole, og begge vil jobbe innenfor media.

– Det hadde vært veldig gøy å jobbe med å utvikle og forbedre noe i et stort produksjonsselskap, sier 16-åringen fra Mysen.

17-åringen fra Rakkestad har allerede bestemt seg for hva han vil bli.

– Jeg vil jobbe i P3. Jeg er fan av Ken Wasenius Nilsen, og jeg fikk faktisk snakket med ham da vi la frem undersøkelsen på NRK-huset. Det var veldig kult, og jeg har alltid sett frem til å møte ham, sier en fornøyd Kristoffer Sørensen.

De to innrømmer at de var litt nervøse da de skulle legge frem undersøkelsen.

– Jeg var litt nervøs den første gangen, og da vi skulle legge det frem den andre gangen ble jeg ekstra nervøs da jeg så Wasenius Nilsen komme inn i rommet, sier Sørensen.

– Jeg var veldig nervøs den første gangen, men den andre gangen var jeg ikke like nervøs, sier Jacobsen.

16-åringen synes det hele var en positiv opplevelse og er ikke i tvil om at han kunne tenke seg å gjøre dette igjen.