Sessvollmoen: – Jeg satset fullt på å komme inn i Forsvaret og søkte ikke andre steder, så det var en enorm lettelse, forteller Mourad. Trøgstingen var en av seks som fikk MP-lærlingplass av totalt 50–60 søkere.

– Jeg har lenge ønsket å komme inn i Forsvaret. Som lærling får jeg også muligheten til å lære mer om Forsvaret. Alt hva de står for og hva de gjør rundt i verden, sier han.

Høye opptakskrav

– Drømmen videre er å bli hundefører, noe militærpolitiet holder på med til vanlig, så det er også en av grunnene til at jeg valgte å bli MP-lærling, fastslår 18-åringen.

Foreløpig holder han til på Sessvollmoen nord for Gardermoen, men håper på å bli sendt opp til Bardufoss i Troms etter et halvt år.

– Jeg har hørt av andre at hundeskolen der oppe er utrolig bra, og så lenge jeg får sett eller får vært nærmere hundeførerne, så kan jeg bli sikrere på om jeg vil gå den veien eller ikke. Det er også høye opptakskrav, så man må prestere for å bli valgt, forklarer han.

På rekruttskolen

Før lærlingtiden gikk Mourad først igjennom rekruttskolen.

– Det gikk ut på å lære det grunnleggende som en soldat må kunne, blant annet stridsteknikker, skyting, våpenhåndtering og førstehjelp, sier han.

– Det er veldig disiplinert hele veien, noe jeg syns er bra. Forsvaret skal ha folk som tar en ordre på strak arm og fullfører jobben, mener unggutten.

Selv om rekruttskolen besto mye av harde fysiske og psykiske økter, syns han det var moro.

Demonterte våpen

– Uansett hvor hardt de tingene vi gjorde var, så smiler jeg bare når jeg ser tenker tilbake på det. Det morsomste vi drev med var nok å demontere og montere våpenet vårt med bind for øynene. Det stuntet førte til god stemning, sier Omar Christoffer Mourad.