Downstairs har vært åpent i en times tid, og Ronny Solheim, medarbeider ved Downstairs deler ut flyers om en årlig sommertur til Liseberg arrangert av klubben.

I ungdomsklubben er det få ungdommer å se på en fredagskveld. Omtrent 20 tenåringer har dukket opp, men utover kvelden kommer det flere. I inngangen står det et lite bord med en pose alkoholtester og en halvfylt skriveblokk med navn og telefonnummer.

- Alle ungdommer som vil komme inn må registrere seg med navn og telefonnummer, og ta en alkoholtest for å forsikre at de ikke har drukket alkohol før de kan komme inn, sier Ronny.

Spennende tilbud
Kari Aasen er leder for Downstairs. Hun forteller at Downstairs er en videreføring av den nedlagte ungdomsklubben Heimen.

- Aktivitetene vi har er biljard, datarom, filmrom, air-hockey, diskotek og kiosken, der du kan kjøpe varm mat, brus og godteri, sier Kari.

- Men vi har andre arrangementer gjennom året, vi har blant annet hatt nattdisco, kongsbergtur, og danseforestillinger fra Askim Danseverksted. I slutten av april hadde vi et opplegg i Kulturhuset med mange artister og bra forestillinger. Og nylig har vi hatt smykkeverksted der ungdommene lagde egne smykker som de kunne ta med hjem.

- Hva gjør ungdommene mest her ?

- De henger stort sett sammen med andre ungdommer, spiller biljard, og noen danser. Diskoteket ble brukt mye før, men nå ser vi at det blir få dansere på gulvet, sier Kari.

Vår dom
Downstairs-lokalet er stort og har ungdomspreg med kule graffiti-tegninger og bilder. Diskoteket har fine lyseffekter og bra lydnivå med passe høy ungdomsmusikk. Kiosken har god varm mat, godteri og brus.

Biljardrommet var flittig brukt gjennom kvelden med vegger dekortert av fine, innrammede Moulin Rouge-plakater. Filmrommet var mørkt og koselig med mange madrasser og store puter.

Downstairs er en fin ungdomsklubb og passer godt til ungdommer som liker å være sosiale, spille biljard og danse. Det får likevel ikke toppkarakter fordi det blir veldig kjedelig når du har besøkt klubben flere ganger. Derfor får Downstairs terningkast fire.