Talenter kan være så meget, det kan være innen sang, dans, idrett, foto, maleri, – ja, alt mulig– men Jesper Westgaards talent er å stå på scenen og lede folk gjennom showet.

Han kommer ut på scenen mellom hvert innslag for å snakke med dem som opptrer, eller for å dra ut tiden, om det trengs.

– Jeg har vært konferansier ved flere anledninger før og syns det er veldig morsomt å stå på scenen. Jeg var blant annet konferansier på åpningen av den nye ungdomsskolen i Askim, forteller Westgaard.

– Jeg fikk spørsmål fra Renata Markota om jeg hadde lyst til å være konferansier under Ungdommens kulturmønstring i Askim, sammen med ei jente, og jeg takket selvfølgelig ja. Det var ikke før vi var ferdig at jeg fikk vite at jeg var med i selve konkurransen, forteller askimingen.

Selv om Jesper ikke var klar over dette, gjorde han det bra, for han var den eneste fra Askim som kom videre til landsfinalen som holdes i Trondheim mellom 25. og 30. juni.

– Jeg føler meg veldig fri når jeg står på scenen og det er absolutt noe jeg liker veldig godt. Jeg syns det er utrolig gøy når det sitter mange i salen og jeg da får mulighet til å underholde dem. Det skal bli morsomt å delta på landsfinalen, fordi jeg får konkurrere og jeg syns Trondheim er en fin by, som jeg glede meg til å besøke, sier 14- åringen med et smil om munnen.