Gagandeep (18) vil ha plass på FFK

Klar for FFK: Gagandeep Singh Lally (18), her iført Vålerenga-drakt, har spilt sin første kamp for Fredrikstad Fotballklubb.Alle foto: Privat

Klar for FFK: Gagandeep Singh Lally (18), her iført Vålerenga-drakt, har spilt sin første kamp for Fredrikstad Fotballklubb.Alle foto: Privat Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Talentfull Askim-gutt gjør seg klar for nye utfordringer.

DEL

Lally er bare 18 år, men har allerede rukket å spille fotball i 13 av dem, hvorav fem er hos Vålerenga. I august meldte han overgang til Fredrikstad Fotballklubb.

Etter noen kamper i Norway Cup som 13-åring ble han plukket opp av en talentspeider fra Vålerenga. Sammen med 100 andre prøvespilte han for klubben før han ble tatt ut som juniorspiller. I Vålerenga fikk Lally god hjelp av Johannes Moesgaard og Stian Tjærnaas Dahl til å bli en god pasningsspiller. De to trenerne fra Askim hjalp midtbanespilleren med å bli mer kreativ og teknisk.

Nye utfordringer

Hos Vålerenga fikk Lally et godt og rolig møte med fotball på et høyere nivå enn før. Da han startet på videregående startet han også på fotballinja til Wang Toppidrett i Oslo. Her bodde Lally alene i to år

– Pappa har alltid vært her for meg. Han har bidratt utrolig masse når det kommer til de mulighetene jeg har fått. Helt fra starten har han kjørt meg til treninger og kamper. Etter at jeg kom til Vålerenga har han kjørt meg til Oslo hver dag, sier en ydmyk Singh Lally.

–Jeg meldte overgang til FFK i fjor høst. Jeg ønsket å ta et nytt steg ved å starte med A-lagsspill. Fra å være juniorspiller til å trene med A-laget tok det to uker. Det er tøffere både fysisk og mentalt, legger han til.

Privatist

Lally tenker ikke bare fotball, men legger en god backup ved siden av.

Nå tar han rettslære og økonomi og ledelse som privatist. Dermed har han bare de tre fagene norsk, historie og religion på skolen.

– Det gir meg mye tid til å tenke på fotballen å delta på A-lagets treninger, samtidig som jeg kan trene mye selv. Man vet aldri hva som hender en, derfor er det veldig viktig å ha noe å falle tilbake på, sier Singh Lally.

Drømmeklubben til Lally er Manchester United, men han sier at det er viktig å ha mange små mål.

– Du kan ikke sette deg ett kjempestort mål. Gjennom årene i fotballen har jeg lært at det er mange små mål som teller for at det skal gå. Sett deg realistiske mål. Mine realistiske mål er å spille fast i 1. divisjon, for så å spille i Tippeligaen, sier Singh Lally.

Artikkeltags