Hva er din største interesse?

– Jeg er veldig glad i å reise og å samle på flagg. Hittil har jeg samlet sammen 33 ulike flagg, både fra land jeg selv har vært i og i land som venner og familie av meg har vært i. Flaggene jeg har nå er fra mange land, og flest av dem er fra Europa. I samlingen min finnes det flagg fra Tyskland, Kenya, Spania, Hellas, Russland, Norge, Danmark og mange flere. Jeg har vært i 11 av de 33 landene jeg har flagget til.

Hvilke land er dine favoritter?

– Det må bli Tyskland og Tyrkia. Jeg har vært i begge landene. I Tyrkia var jeg sammen med familien min, og da var vi på en halvøy ikke langt fra Izmir. Der møtte jeg en kelner på en restaurant som la meg til på Facebook, noe som var veldig koselig. Tyskland er en av mine favoritter fordi jeg var der på skoletur sammen med klassen min, som er allmennpraktisk linje på Mysen videregående skole. For å komme oss dit kjørte vi ferge fra Oslo til Kiel i Tyskland. På båten sov vi og fikk spise god mat. Da vi var i Tyskland fikk vi smake på de to tyske spesialitetene saltkringle og bratwurst, som er en type pølse.

Hva liker du å gjøre når du er ute på reiser?

– Jeg liker veldig godt å gå i gater for å titte, men spesielt det å gå og titte i ulike kirker. I Tyrkia og Italia var det mange flotte malerier i kirkene. Jeg liker også å dra på museer, for da kan man lære mye.

Hvilken kultur er den mest spennende du har besøkt?

– I februar dro jeg og familien min til Kenya for å være med i bryllupet til søskenbarnet mitt. Hun giftet seg med en som er derfra. På turen dro vi også for å besøke masaiene, som er en urbefolkning i Kenya. Vi fikk smake på maten deres som stort sett besto av kokt kjøtt, en lefse kalt chapati og mye forskjellige stuinger. Maten var veldig god, men etter få dager fikk vi magetrøbbel fordi det trolig var noe vi ikke tålte. På afrikaturen dro vi også på en tredagers safari hvor vi fikk se ville dyr på savannene som sebra, sjiraffer og løver.

Hvilket land kunne du tenke deg å dra til?

Det må bli Skottland fordi jeg kunne tenke meg å prøve sekkepipe. Jeg har hatt lyst lenge til å kjøpe en sekkepipe, men det er veldig dyrt.

Hvordan forbereder du deg foran en reise?

– Jeg er glad i å planlegge turen ved å samle all informasjon jeg trenger i en mappe. Da finner jeg flybilletter, sjekker opp byer og steder vi skal dra til mens vi er på tur, lager en oversikt over hotellene vi skal til og lager en plan for hva vi skal gjøre hver dag på turen. Den største turen jeg har gjort før en tur var da vi var på interrail i Europa i en måned. Vi var innom mange land i Europa, blant annet Paris. Da var vi på Disneyland. Vi endte opp i Hellas hvor vi avsluttet med en toukers solferie. Jeg elsker tog, så interrail var veldig gøy.

Hvordan trives du på skolen?

– Jeg synes det er veldig gøy å gå på skolen, og jeg er der hver dag. Nå har det vært veldig mye ferier, så det var godt å komme tilbake på skolen igjen. På linjen min, allmennpraktisk, jobber vi mye med ulike prosjekter. For tiden har vi et prosjekt om Alf Prøysen, og vi har også jobbet med de to vinnerne av Nobels fredspris den seneste tiden. Klassen min har også flyttet inn i et helt nytt bygg, og det var gøy at vi fikk flytte tilbake igjen for nå er alle linjene mer samlet. I det nye bygget har vi heis, og siden kopieringsmaskinen er i andre etasje pleier jeg ofte å ta heis. Er det noe som irriterer meg er det å stå i kø for å vente på å kopiere ut noe, siden det ofte er lang kø.

Hva synes du om fredsprisvinnerne?

– Det var veldig bra at Malala og Kailash vant prisen, fordi de jobber for at barn, spesielt jenter, får gå på skolen. Det er ikke et problem her i Norge, men det er det i andre land. Da vi var i Kenya tok vi med oss masse blyanter og viskelær som vi ga bort til en lærer vi ble kjent med. Det kunne hjelpe skoleelevene.

Er du interessert i nyheter?

– Ja, det er jeg. Jeg sjekker NRK, TV2 og papiraviser hver dag for å lese om hva som skjer. I det siste har jeg fulgt med på saken om den ebolasmittede norske damen som ligger på Ullevål sykehus. Det er bra at hun har blitt bedre.

Hvilke andre interesser har du?

– Jeg er veldig glad i dyr, og jeg har vært i veldig mange forskjellige dyreparker både i Norge og i utlandet. På vinteren ser jeg mye på vintersport. Jeg var for eksempel og så på ski-VM i Oslo.

Fotball er noe jeg også synes er spennende, og jeg har begynt å samle på noen fotballflagg. Favorittlaget mitt er Ålesund og Hødd.

Er du glad i å være sosial?

– Ja, veldig. Det å feire bursdager og chatte på Facebook er veldig gøy. Det er også veldig gøy når Samuel og Leon er på besøk. Det er barna til søskenbarnet mitt som er halvt kenyanske.

Hvordan har den vanskelige starten på livet ditt påvirket deg?

– Da jeg ble født veide jeg bare 500 gram, og jeg kom til verden etter bare 23 uker i magen til moren min. Jeg lå på sykehuset nesten et helt år før jeg fikk komme hjem. Den tidlige fødselen gjorde at jeg fikk en hjerneskade på grunn av blødning. Det førte til nedsatt syn og hørsel, epilepsi og litt dårlig balanse.

Blir hverdagen din godt lagt til rette på grunn av hjerneskaden?

– Det er mange som er veldig flinke til å legge det til rette for meg. På skolen er de veldig flinke til det, og moren og faren min er også vant til det.

Hvordan vil du beskrive deg selv?

– Glad, positiv og artig. Jeg er veldig ofte blid og omsorgsfull. Det er viktig å ta vare på andre mennesker. Derfor liker jeg ikke at folk snakker stygt om andre, og jeg liker å passe litt på at andre ikke gjør det.

Hva savner du i Indre Østfold?

– Jeg synes det var veldig leit da bowlinghallen ble borte i Askim, for jeg er veldig glad i å spille bowling. Det hadde også vært bra hvis det fantes et samlepunkt hvor både funksjonshemmede og andre ungdommer kunne møtes. Jeg håper også at det blir en fest for hele skolen en gang slik at jeg kan møte venner jeg gikk med på skolen før, venner jeg har nå og andre elever.