Gå til sidens hovedinnhold

Får gratis frukt

Artikkelen er over 13 år gammel

I går var det storstilt åpning av prøve- prosjektet for frukt og grønt på Mysen videregående skole.

Fylkestinget bevilget midler til prosjektet i vår. Sammen med Kalnes, Frederik II og Borg videregående skoler skal Mysen sette ut gratis frukt til elevene på skolen hver eneste dag ut skoleåret. Elevene Camilla Frøshaug, Elin Fjeldaas Tellefsen, Michaela Frøshaug og Margit Katharina Bøhn koste seg med det sunne alternativet i storefri. De er svært glade for det nye frukt-tiltaket.

– Vi kommer til å spise masse, sier jentene.

– Jeg har stort sett kjøpt frukt hver dag i kantina, men det har ikke vært så godt utvalg som det blir nå, sier Bøhn.

Engasjerte elever

Hun tror prosjektet vil føre til at elevene kjøper mindre mengder med godteri.

– Er man mett har man ikke så lyst på sjokolade, sier hun. I kantina sto store fat med blant annet epler, bananer og gulrøtter som elevene forsynte seg av. De trengte ikke å bes to ganger om å putte en banan i skoleveska.

– Hver dag vil ny og frisk frukt settes ut på forskjellige steder på skolen, slik at den er lett tilgjengelig for elevene. Det vi er spente på er om bananskall og eplerester vil flyte rundt på skolen. Det er der den største utfordringen ligger, sier kantineleder Ann-Kristin Svendsen og Byggforvalter Olaf Sørum ved Mysen videregående skole.

Fjernet usunne varer

De synes det var svært moro at åpningen av prosjektet ble lagt til Mysen. Rektor Bjørn Solberg var også storfornøyd med den nye ordningen.

– Det er bedre å ta et eple enn en sjokolade. Vi har dessuten fjernet usunne varer i kantina og satt inn vanndispensere. Prøveprosjektet passer godt inn på skolen, sier han.